Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Vilnītim vēl nav stingra koalīcijas partiju atbalsta

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amata kandidātam Normundam Vilnītim pēc trešdien notikušajām sarunām ar Saeimas frakcijām vēl nav stingra koalīcijas partiju atbalsta. Lai arī visi valdošo Saeimas frakciju priekšsēdētāji par viņu izsakās atzinīgi, lēmumu par kandidatūras atbalstīšanu trešdien pieņēmuši tikai ZZS deputāti. Pārējās partijas – Tautas partija, LPP/LC, TB/LNNK, lēmumu sola pieņemt nākamnedēļ. Tas tiek skaidrots ar faktu, ka steigas nav, jo Saeima par N.Vilnīti, visticamāk, lems tikai pēc divām nedēļām.

Dienai atzina ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, frakcija vienojusies atbalstīt N.Vilnīti, jo viņš izgājis daudz dažādus “sietus” - valdībā un Nacionālās Drošības komisijā. Pēc A.Brigmaņa teiktā, viņš ir cilvēks "ar svaigu skatījumu, lai iet un strādā, mēs balsosim par”.

TP frakcijas priekšsēdis Māris Kučinskis teica, ka N.Vilnītis atstājis mierīga, zinoša un pārliecināta cilvēka iespaidu, taču TP lēmumu nav pieņēmusi, jo nav nekādas steigas, parlamentā balsojums būs tikai pēc divām nedēļā. “Šis ir gadījums [Vilnītis], kad aiz viņa nestāv neviens politiskais spēks.”

TB/LNNK frakcijas vadītājs Māris Grīnblats paskaidroja, ka lēmums nav pieņems, jo uz frakcijas sēdi nav bijuši visi deputāti. M.Grīnblatam radies iespaids, ka viņš ir “normāls cilvēks, varbūt nav pietiekoši drošs.”     

LPP/LC, ar kuru N.Vilnītis tikās pirms nedēļas, Saeimas frakcijas vadītājs A.Bērziņš sacīja, ka deputāti bija domājuši lemt par N.Vilnīti, bet tam neesot pieticis laika, jo jāizlemj bija citi jautājumi. Taču kopumā N.Vilnītis esot atstājis “patīkamu” iespaidu. Izdiskutēsim un lemsim nākamnedēļ, teica A. Bērziņš.

Atbalstu N.Vilnītim ir paudusi opozīcijā esošie Saskaņas centra frakcijas deputāti, savukārt pret N.Vilnīša apstiprināšanu KNAB priekšnieka amatā ir Saeimas labējā opozīcija, kas uzskata, ka viņš nav labākais kandidāts KNAB vadītāja amatam.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas