Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Visaugstāko cenu sola par domēna vārdu zrp.lv

Zatlera reformu partija šodien paredzējusi prezentēt jauno mājaslapu, bet tikmēr izmanīgas personas atradušas iespēju uz topošās partijas rēķina nopelnīt.

Jaunajai partijas lapai varēs piekļūt, izmantojot jau zināmos partijas domēnu vārdus valdiszatlers.lv un reformupartija.lv, bet internetā pārdošanā piedāvāti arī citi domēnu vārdi ar līdzīgu nosaukumu. Uzdodoties par potenciālo pircēju, Diena noskaidroja, ka līdz piektdienas pēcpusdienai par četru domēnu paketi zrp.lv, zatlerareformupartija.lv, zatlera-reformu-partija.lv un reformu-partija.lv pārdevējam piesolīti jau 450 latu, taču viņš paredz, ka svētdien tās cena varētu vēl celties. Visaugstākā cena esot solīta par domēna vārdu zrp.lv. Valda Zatlera pārstāve Daiga Holma Dienai atklāja, ka sestdien paredzēta jaunās mājaslapas prezentācija un citu domēnu pirkšana partiju neinteresējot.

Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Tīkla risinājumu daļas (NIC) pārstāve skaidro, ka domēnu vārdu pirkšanai un pārdošanai pastāv divas stratēģijas - īpašnieks reģistrē tikai sev aktuālo vārdu vai arī tiek reģistrēts vārds kopā ar virkni līdzīgo jeb «aizsargājošo» domēna vārdiem, lai citi tos nevarētu izmantot. Šajā gadījumā topošās partijas aktīvisti to nav darījuši, un kāds iegādājies līdzīgos domēnus ar domu nopelnīt. Vienīgi domēnu, kas satur vārdu un uzvārdu, drīkst reģistrēt tikai cilvēks ar šādiem personas datiem.

Domēna vārda reģistrācija NIC maksā 8,77 latus, taču gadījumā, ja par domēniem nav samaksāts un pārdevējam nepiesakās pircējs, domēni atkal būs brīvi pieejami ikvienam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas