Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

VISC: matemātikas eksāmena 9.klasēm grūtības pakāpe bija atbilstoša tiem, kas mācījās

Pēc skaļajām diskusijām par to, vai matemātikas eksāmens 9.klasēm šogad nav bijis pārlieku sarežģīts, Valsts izglītības satura centrs (VISC) veicis eksāmena rezultātu analīzi un secinājis, ka eksāmena grūtības pakāpe bijusi atbilstoša devītklasniekiem.

VISC pārstāve Kristīne Ilgaža informē, ka pagājušajā nedēļā VISC notikusi arī pedagogu diskusija un visi uzaicinātie esot atzinuši, ka darba saturs atbildis mācību priekšmeta standartam, turklāt eksāmens neesot vērtējams kā sarežģīts un tā grūtības pakāpe esot atbilstoša.

Diena jau rakstīja, ka daudziem devītklasniekiem šīgada matemātikas eksāmens izrādījies nepārkožams rieksts, un skolas pie tā vainoja arī darba sastādītājus. Skolu pārstāvji norādīja arī uz matemātikas eksāmena grūtības pakāpes viļņveidīgumu.

K.Ilgaža medijiem norāda, ka pedagogi VISC diskusijā atzinuši — eksāmens nav bijis pārlieku grūts tiem skolēniem, kuri visa mācību procesa laikā ir mācījušies matemātiku un apmeklējuši mācību stundas, savukārt slikti rezultāti bijuši skolēniem, kuri nav sistemātiski mācījušies un kavējušis matemātikas stundas.

«Tika norādīts, ka ļoti būtiski ir tas, kā pedagogi ikdienas darbā vērtē skolēnu sniegumu, jo ir situācijas, kad skolēni saņem atšķirīgu vērtējumu pārbaudes darbā un gada vērtējumā,» sacīja K.Ilgaža.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas