Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Visu Latvijai! un Saskaņa

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Mildred
M
If you want to get read, this is how you shluod write.
Juris
J
> Kamēr latvieši un krievi kaujas, pa galdu danco ārzemnieki. - - - Krievi arī ir ārzemnieki, vairums atbraukuši te pēc kara.
Ludis
L
Prokrieviskais autors nudien laikam savus mēslus ēdienreizēs māgā stumj
Dzens
D
Aplama dilemma, Toč! Ar sliktiem kredītaģentūru reitingiem un bez SVF proverbiālajai tantei Bauskā klātos sliktāk nekā viņai klājas pašlaik. Es pieņemu, ka jūs, Toča kungs, neesat tik stulbs un to loti labi saprotat. Bet tādā gadījumā ir jautājums - kāpēc tad rakstāt acīmredzamas blēņas?
Voldemorts
V
Ir sen un labi zināms, ka propagandai jābūt maksimāli dumjai, toties skaļai un uzmācīgai. To zināja gan doktors Gebelss, gan komunisti, kuri no šī doktora neatpalika melošanā ne par milimetru. Un ja jau Māris Zanders sāk dot ārā līdzīgus tekstus, tad nebūtu jābrīnās par Toču, no kura tādi un vēl trakāki paziņojumi nāk ārā jau otro gadu.
  • 1
  • 4
KLM
K
kāpēc tad rakstāt acīmredzamas blēņas? ............................................................................ pavisam īsi - tāds uzdevums. Protams, tas tikai gadījumā, ja pieņem, ka nav muļķis.
  • 3
  • 6
Ivars Graudums
I
Ka latvieshi un krievi patiesi speej viens otru aizstaaveet, tas paaadijaas nelaimiigajaa otrajaa pasaules karaa. Kaa ziniet legjionaa nelikumiigi tika iesaukti kaa latvieshi taa Latvijas krievi. Esmu lasiijis, ka peec kapitulaacijas, kad legjionaarus sanjeema guustaa latvieshu kraviiri nevienam neteica, kuri legjionaari ir krievu izcelsmes. Taa vinji tos sargaaja no "matushkas" krievu atriebiibas.
skeptiķis
s
Pēc tam kad PSRS 1940. gadā izdalīja Latvijas pilsoņiem savas pases, leģionārs Jānis Ozols atradās tieši tādā pašā stāvoklī kā leģionārs Ivans Ivanovs. Ja Anatolijs Gorbunovs būtu dzimis agrāk un dienējis leģionā, tad 1990. gadā viņš neatrastos amatā - kaut vai cienījamā vecuma dēļ. Viņa vietā būtu cits.
  • 0
  • 2
KLM
K
Tā jau ir, bet ne vienmēr - ja pieņem, ka Anatolijs Gorbunovs būtu leģionārs...
  • 0
  • 0
skeptiķis
s
Vispār jau identitāti var noteikt pēc vārda un uzvārda. Un PSRS varas iestādes vienādi izturējās gan pret leģionāriem latviešiem, gan leģionāriem Latvijas krieviem, gan citu PSRS tautību leģionāriem.
  • 3
  • 0
Trollslayer
T
dežūrējošo lielkrievu šovinistu brigāde kārtējo reizi nolaista līdz trollingam, ar ko viņus arī apsveicu. kad pabeigsi 1. klasīti, varbūt sapratīsi ka saukādamies tu padari par muļķīti tikai pats sevi.
štata klaunam, naida kurinātājam, m
š
tev laikam būs jāatkātro 10 000 reizes dienā, ka saukājoties tu nepadari ne cita tekstus sliktākus, ne savējos labākus. un nez kāpēc tu ģēnij uz šiem "primitīvajiem" tekstiem nevarēji atbildēt ne ar vienu vārdu un pārgāji uz bērnišķīgu saukāšanos?
  • 0
  • 4
viltus latvietim "narkologam&q
v
Vari mainīt kaut desmit nikus, vari kaut izstiepties vai sarauties - jau pēc dažām rindiņām ir skaidrs īstais autors - DIENAS štata klauns "narkologs". Lai kā tu censtos, primitīvie, vienveidīgie un stulbie teksti tevi nodod .....
  • 7
  • 2
latvietis
l
viltus janka, tu pat demagoģju dzīt neproti. pēc kādām pazīmēm tu nosaki tos "kangarus" un vai neesi tajos ieskaitāms pats? savu komentāru diskusijas sākumā atceries? ja nē, atgādināšu. bet visticamāk tu neproti lasīt. kurā manā komentārā būtu priekšvēlēšanu aģitācija, par to vai citu partiju? tev gadījumā nevajag 1. septembrī vēlreiz apmeklēt 1. klasīti?
latvietis uzjautrinās
l
dežūrējošais trollēns tā arī neatrada iebildi argumentam, ka pamatnācijas valoda ir katras nacionālas valsts atribūts, bet vismaz revanšējās ieliekot mīnusiņu :D kā teica PSRS laikos, Solžeņicina darbus nepārzinu, bet vienalga nosodu :D
  • 2
  • 3
latvietis
l
abiem jankām un iespējamajam trešajam, ja tāds būs. Jebkurā Eiropas valstī valodas zināšana ir obligāts priekšnoteikums, bez kura šajā valstī vispār nav ko darīt. Un jebkurā Eiropas valstī sabiedrības pamatā tomēr ir pamatnācijas valoda. Domāšanu var iemācīt, protams, ja tam otram ir vēlēšanās mācīties. Jebkurā demokrātijā pastāv principā neko zināt negribošo, vienmēr apvainoto, principa pēc pret visu protestējošo bariņš.
  • 1
  • 4
Janka > viltus Jankam
J
Ja tu, niku zagli, būtu kaut nedaudz iedziļinājies Ēlertes izteikumos, tu varbūt saprastu, ka viņa mēģina darīt faktiski neiespējamu darbu - veidot vienotu sabiedrību uz latviešu identitātes bāzes. Gudreli, kā rīkotos tu, ja būtu Ēlertes vietā? Un kopš kura laika domāšanu var iemācīt?
  • 2
  • 6
Janka
J
Vispirms - komentāros šeit ir vismaz divi Jankas... Es rakstīju par to ka man nepatīk ka nelatvieši paliek par "latviešiem", un ja tu paskaties ko ir rakstījusi Ēlerte un vēl daži "vienotības patrioti", tad viņuprāt, tieši tā ir "integrācija", kur galvenais ir nevis domāšana un bet gan latviešu valodas zināšanas un daži ārējie atribūti...
  • 8
  • 2
viltus latvietim "narkologam&q
v
Nu nomierinies taču muļķīt ....
  • 8
  • 2
latvietis
l
Bet ar draudiem ir tā, ja nebūs draudu, nebūs arī reakcijas. Kāpēc jūs nepasakāt saviem nariškiniem, ka jums nav vajadzīga viņu "aizstāvība", ka no viņu "aizstāvības" tikai problēmas rodas un nepatīkamas diskusijas komentos? Ka nevajag cilāt divvalodību, jo visi jau latviski iemācījušies? Draudzība ir tāda sarežģīta būšana, tā vai nu ir abpusēja vai nav.
KLM
K
Bet pie mums ir demokrātija, kur tādiem sūdiem kā tev ir atļauts smirdēt. ......................................................................... Maza piebilde - sarkaniem sūdiem.
  • 2
  • 1
Janka > viltus Jankam
J
Jums, pāroligarhizētie, jebkas būs labs, kas izjauks Latvijas vienīgo politisko cerību nākošajā saeimā - V + ZRP + VL. Bet mums ir demokrātija, kur tādiem sūdiem kā tev ir atļauts smirdēt. Priecājies par to.
  • 2
  • 2
Janka
J
Tu pats atzīsti, ka vislielākais drauds ir tieši kangari. Kāpēc tad tu aģitē tieši par kangaru "vienotību"...
  • 5
  • 1
latvietis
l
Iedomājos bildi eļļas krāsās. 1941. gada 22. jūnijs. Vācu pikējošie bumbvedēji nostrādājuši pa mērķiem un tanki iet iekšā pārrāvumā. Kādā Maskavas avīzē parādās raksts "Jāsāk domāt par lietām, nevis pļāpāt par draudiem valstij un valodai". Kāda būtu attieksme pret šī raksta autoru? Es nejautāju, ko ar viņu NKVD izdarītu. bet, kā cilvēki viņu vērtētu. Droši vien slikti. Tad kāpēc kāds domā ka viņš var pateikt "nedomāsim par valsti un valodu" un tad nesaprast, ka reizēm pret viņu ir slikta attieksme? Nav 1941.g. un nav tanku, bet tas jau nemaina lietas būtību. Starp citu, fīrers arī ne jau visur ar tankiem iegāja. Čehoslovakijā iegāja ar runām par "vācu minoritātes tiesībām"...
protams
p
PSRS avīzē tāds raksts nemūžam neparādītos, cenzūra nepieļautu. Bet ja kāds uz sienas uzrakstītu vai uz ielas vairākiem dzirdot pateiktu?
  • 1
  • 0
latvietis
l
Nebija blakus, bet šodien attaisno vai noklusē vai saka, ka nekas sevišķs jau nebija. Es gribu redzēt vienu cilvēku kurš ir apvainots tikai par dzimto valodu. Nav tādu. Starp citu, baltkrievi lielā vairumā ir rusificēti un baltkrievu valodu pat Baltkrievijā reti kur dzird. Arī PSRS politikas sekas. Draudi valstij vai valodai ir svarīgi. kurš to nesaprot, tam šī valsts ir sveša. Ne jau vārdi rāda attieksmi pret valsti, bet darbi. Un kādā veidā atteikšanās no identitātes var palīdzēt ekonomikai?
latvietis
l
Labrīt. Valoda un vēsturiskā atmiņa nav nekas cits kā daļa no identitātes.
  • 1
  • 4
krievs
k
Neviens ari neprasa atteikties no identitaties. Bet nevajag ari parspilet. Paldies Sandrim Točam par sakarigu rakstu, paldies ari tiem komentetajiem kas ir konstruktivi . prieks redzet , ka jau gandris 50/50 , pietiek melot viens otram . Par nodokliem es domaju to, ka es ar savu balsojumu pieņemu darba politikus lai strada mana un Latvijas tautas laba. Visu labu.
  • 5
  • 0
latvietis
l
... draudēt ar "būs Biškeka" (bet tas nav nekonkrēts izteikums kā Iesalniekam tie ir konkrēti draudi un draudētāju vajadzēja vismaz pārbaudīt, ja nu tomēr aiz tiem draudie kaut kas slēpjas)? Tādas tās lietiņas. Bet jaunajai paaudzei kā nu kuram. Vienam nav problēmas, otram ir nepārvarama. Arī vidējā un vecākajā paaudzē ne visi ir komunisma apraudātāji. Tikai tos pārējos reti dzird, ja kāds sāk runāt "krievu vārdā" tad parasti ir no šovinistiem vai vecajiem komunistiem. Cilvēki, kam problēmas nav, runā tikai savā vārdā vai vispār par politiku neinteresējas. Par nodokļu maksāšanu. Nekur nav paredzēta tāda kārtība - es maksāju nodokļus (daudz investēju utt.) un par to prasīšu lai manis dēļ maina politiku. Nodokļus maksā visi.
krievs
k
Atvaino par to "naciku"... Bet zinu daudz cilveku kas neaprauda komunismu un nenoliedz komunisma noziegumus. Bet kapec viņus apvaino par to kam viņi pat blakus nebija? Tikai tapec ka viņu dzimta valoda ir krievu vai baltkrievu? Jasak domat ( un rikoties) par lietam nevis pļapat par draudiem valstij vai valodai.
  • 4
  • 1
latvietis
l
Ja tev pusnaktī vācu grenadieri lien no pagultes, tēmē viņim ar pirkstu un kliedz paf, tu beigts. Un neskaties kara filmas, ja nervi netur. Vienīgie kas kultivē "divkopienu sabiedrību" un cenšas uzstāties visu minoritāšu vārdā ir pārkāsoti komunisti un nepārkrāsotie šovinisti. Latvijā pret tādie, izturas ļoti iecietīgi. Tā tikai Iesalnieks pateica dažus vārdus un jau jāiet prom no politikas. "krievvalodīgie" var saukāt visus par nacikiem, var noliegt komunistu noziegumus, var mūžīgi par visu gaudot un mēs vēl paldies sakām un ļaujam publicēties. vai nav brīnišķīga valsts Latvija? novērtējiet.
krievs >>> latvietim
k
Cik es redzu šeit bļaui tikai Tu. Tipiskais naciks. Es nekur neteicu ka nevajag runat un saprast latviski, bet es ari neprasu runat ar mani tikai krieviski. Es šeit dzivoju un ari (ceru vismaz) ka tu maksaju nodokļus. Par šo maksajumu es gribu saņemt servisu nevis bļaušanu un viltotus solijumus katru 4 gadu. Atvaino par var but ne tik skaistu Latviešu valodu... Jasprot vienu, tirgus noregule visu. Ja ar mani principiali neruna, es pasvitroju - principiali, es vairs uz šo budu neeju. Un tev ir tada pati izvele. Bet ka darbadevejs - es neņemu darba nerunajušo latviski darbinieku. Jaunai paadzei tas vispar nav nekada problema. Un mums ka bijušajiem PSRS iedzivotajiem, tiem kas atceras , nevajag spelet spelites un kultivet to divkopienu pieeju dažiem jautajumiem.
Voldemorts
V
Es arī redzēju dīvainu sapni - Sandris Točs sācis rakstīt prātīgi un sakarīgi. Sapnis tiešām dīvains. Laikam būs uz pāris mēnešiem jāuzliek moratorijs filmām par brīnumiem un maģiju.
Janka
J
Doma ir ļoti pareiza, manuprāt Latvijā ir ļoti daudz cilvēku, kuriem līdzšinējā "integrācijas" politika liekas kropla un pilnīgi nespējīga. Arī es, piemēram uzskatu, ka ir pilnīgi nepareizi krievus un citus "krievvalodīgos" mēģināt pārtaisīt par latviešiem. Krieviem ir jāpaliek krieviem un latviešiem ir jāpaliek latviešiem. Jāspēj cienīt un saprast visu tautu intereses, savādāk tikai politiķi izmanto tautas mazvērtības kompleksus un tikuši pie siles kopīgi (nešķirojot pēc tautības) izlaupa valsti....
latvietis
l
viltus Janka, bet neviens arī neprasa lai Latvijas krievi kļūtu par ko citu. Piemēram, Vācijā iznāk krievu avīze "Krievu Vācija". Tas gan nenozīmē, ka kāds iedomāsies prasīt, lai vācietis Vācijā pāriet uz krievu valodu. Un vēl. Kad padomju cilvēkam, mūsdienās lielkrievu šovinistam, nav ko atbildēt par savām izdarībām, vīņš sāk citus savā vārdā saukt. Izgāzās PSRS rusifikācijas politika, tad vismaz pabļaus par briesmīgajiem latviešiem, kas ne tikai atdalījās no PSRS, ko vēl varētu pieciest, bet grib savās mājās demokrātiju un tirgus ekonomiku, komunistu terminoloģijā - buržuāzisko iekārtu. Dežūrējošajam mīnusu licējam - panākumus darbā. Ja neko atbildēt nevari, tad vismaz nosodīsi, arī tipisks padomju cilvēka gājiens :D
  • 1
  • 10
latvietis
l
Viltus Jankam un tam lielkrievu šovinistam - kādā veidā Latvijas valsts ir mēģinājums "visus pataisīt par latviešiem"? Vai tu, padomju cilvēkm kas par krievu saucies, aizbraucot uz Vāciju sāksi bļaustīties, ka Vācijā tevi mēģina pataisīt par vācieti? Vai Francijā par francūzi? Laikam taču nē! Bet pret Latviju kaut kādas absurdas prasības. Un viltus Jānis var pateikt, kas tā par tautību kievvalodīgie? Nav tādas tautības. Ir PSRS rusifikācijas politika, kur visus mēģināja padarīt par krievvalodīgu padomju tautu, arī pašus krievus dalīja "pirmsrevolūcijas krievos" un "padomju krievos". Viltus Jāni un tu, krievvalodīgais, ja jums Latvija ir tik šausmīgi nepieņemma ar to, ka ir latviska, tad pameklējiet... bet neko jau arī nesameklēsiet. Francija ir franciska. Vācija ar visiem turkiem un bundesvērā dienošajiem Vācijas krieviem - vāciska. Britu salas ir angliskas. Bet no Putiraškas jums bail kā velnam no krusta. Tad varbūt tomēr ir vērts atteikties no naida un nepamatotajām pretenzijām pret Latviju, ja jau šīs valsts dzīves līmenis un politiskās brīvības jums tik ļoti patīk?
  • 2
  • 11
krievs
k
Paldies Tev Janka. Ta ari jadoma un jadara. Kad mes sapratisim ko tadu, tad tikai šaja zemē bus kartiba un nebrauks musu radi un pazņas prom.
  • 8
  • 1

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas