Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

VK: naudas tēriņi SIF jāizmeklē Kastēnam

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Mirdzai
M
Varbūt ir vērts sazināties ar konkrētiem žurnālistiem. Visticamāk - tepat Dienā. Ja ir klāt vēl kādi pierādījumi, tad būtu pavisam labi. Skumjais stāsts ir tas, ka visas minoritātes, kas saskārušās ar visām ĪUMSILS lietām ir ļoti tiešā viedā atkarījas no Viņņikas & co labvēlības un patiesībā baidās ko runāt pretīm. Bet kā var redzēt pēc pēdējām aktivitātēm - vismaz Mozaīka, LCC un Afrolat ir pacēlušas balsi. Varbūt tās arī uzdrošināsies kaut ko bilst šajā sakarā. Cik dzirdēts arī Ebreju kopiena ir izteikusi neapmierinātību ar to, kas notiek ĪUMSILSā... arī Romi (tie ko bada Berezovskis) arī ko bilduši. Ja kāds žurnālists pietiekami papētītu tur valdošo bardaku (īpaši kas attiecās uz finansēm un to negodīgo sadalījumu!), tad varētu sanākt pamatīgs raksts.
Mirdza
M
Lūdzu! Nav jau grūti! :))) Es tikai nesaprotu, kāpēc neviens žurnālists šitam vēl nav ķēries klāt.
kukainis
k
Paldies par linku uz VK atzinumu! Ai, ai, ai.
kukainis
k
SIFs, lai cik uz nerviem krītoši prasa atskaites par santīma simtdaļām, vismaz ir iestāde, kuras pārraudzībā var notikt dažādi projekti. Ja SIFs nonāks zem Kastēna (lasi Pujāta un Co) brunčiem, tad - čau!
Zīle
Z
Nu konkrētajā Kastēna gadījumā jau viss skaidrs - pats aizvilkās uz SIF gada noslēguma pasākumu, ēda, dzēra, dancoja uz nebēdu, bet, kad vajag fonda miljonus, tad taisa melno PR. Pats, visticamāk, ir tagad aizskrējis ar "kompromatu" pie savas vecās kolēģes Unas Ulmes, kas ir žurnālīša "Kas jauns" redaktore, un tā šis viss nonācis dzeltenās preses lapās. Nožēlojami, mister Kastēn, nožēlojami! Starp citu, Saeimas Cilvēktiesību komisija šodien ar balsu vairākumu nolēma, ka Kastēns tomēr tos SIF miljonus nedabūs. Bet vēl jau, protams, priekšā plenārsēde. Ak, jā, un uz tā SIF pasākuma saviesīgo daļu, starp citu, SIF darbinieki nāca ar saviem "groziņiem".
Dille
D
Vai tad Viņņika nebij kādreiz tāda kā žurnāliste? Ak, KAstēns tak arī! Jā, atminos, kā viņš, pirms brauca uz Briseli, skrēja apkārt par citiem privātajiem medijiem, redaktoriem vadītājiem piedāvādams taisīt materiālus, kad būšot brīvs laiks no Panorāmas darbiem. Forši :)
Chiepa
C
Uzskatu, ka šajā sakarā ir vērts padomāt par vismaz 2 būtiskām problēmām: 1) Pasākumi darbiniekiem patiesībā ir normāla personālpolitika. Ja tas notiek teju visās privātās struktūrās, nedomāju, ka būtu kaut kas nosodāms, ja arī pret valsts un pašvaldību darbiniekiem izturētos tāpat. Ņemot vērā to, ka valsts iestādēs atalgojums nebūt nav tas milzīgākais, valsts iestāžu personāldaļām ir nopietni jāpiestrādā pie personāla motivēšanas. Drūmākais ir tas, ka šādi pasākumi notiek pilnīgi visās valsts un pašvaldību iestādēs. Un tā kā nevar atsevišķi un legāli šādus izdevumus paredzēt budžetā, šādi krāpjas pilnīgi visi. Ne Satiksmes ministrijas "Pūku priedītes", ne Rīgas domes "ugunsdzēsības apmācības", ne SIFa "gada izvērtēšanas seminārs" nav nekas ekstraordinārs. Cita lieta - cik lielas naudas tam tiek tērētas. Man šķiet daudz būtiskāk šo lietu sakārtot un katrai valsts un pašvaldību iestādei legāli paredzēt šādu finansējumu personālpolitikas veidošanai. Nosakot skaidru formulu šādu pasākumu organizēšanai arī izdotos izvairīties no visādām izšķērdībām (Prāta vētras koncertiem) un slēptām kasēm (semināriem). 2) Kastēns jau nav tas, kam "sirds kā dimanta oliņa", lai par to vispār runātu. Šis skandāls tiek mākslīgi veidots, lai būtu iemesls tikt pie SIFa miljoniem. Turklāt, bez jau pieminētā šausminošā VK revīzijas akta un kliedzošām summām, ko Viņņikas kundze pati sev piešķīrusi, pats Kastēns ir izcēlies ar vēl kliedzošākām nekaunībām. Jau iepriekš izskanējis, ka nauda bez jebkāda pamata tiek iedalīta mistiskai PR kompānijai (kurai - ak, vai! - ir saistība ar pašu ministru), kas tikai imitē integrāciju. Taisa smalkus seminārus smalkās viesnīcās, kurus apmeklē paši ministrijas darbinieki... visi gudri runā, ka vajag integrēt, bet nekas reāli nenotiek. Vēl jau to bezjēdzīgo bukletu izdošana - kurš, atskaitot pašus ministrijas darbiniekus, lasa tos murgojumus un kurš caur bukletiem jebkad ir ticis integrēts?!? Nu jā, un vēl jau - Kastēna un visa ĪUMSILS politiskā angažētība. Kā Viņņikas kundze bieži mēdz teikt - naudas piešķiršana projektiem ir "politisks jautājums" (un ne velti - ja paskatamies, kādas summas iedalītas 'Zelta kamoliņam'!)... un ja tā - tad tāda 'Mozaīka' nekad var arī vairs necerēt uz integrācijas projektiem. Ja SIFā, godīgā konkursā viņi uz kaut ko vēl varēja cerēt, tad gadījumā, ja SIFa naudu dalīs Kastēns&co - tiks integrēti tikai tādi kā 'Zelta kamoliņi', bet nekas netiks darīts saistībā ar homofobiju, rasismu un tolerances trūkumu vispār!
dzeris
d
Viss kā jau Latvijā ierasts, arvien jaukāks paskats uz visu šo fondu, aģentūru, ministriju, sekretariātu darbību, kasLatvijā savairojušās neticamos daudzumos un parazitē uz mūsu nodokliem, tikai to darba rezultāti gan apšaubāmi, ja Latvijas "sasniegumi" būtu proporcionāli dažādu birokrātisku iestāžu daudzumam, mums jau sen būtu jādzīvo labāk , kā Zviedrijā, nemaz nerunšjot par Igauniju, kur birokrātija daudzreiz mazāka, totis tiešām palīdz, nevis traucē valsts attīstībai. Diemžēl nav izredzes, ka kāds šeit grib un spēj šo sistēmu sakārtot, vismaz tikdaudz, lai tā valsts attīstībai netraucē.
Saets
S
Nu ja jau tak jau- Ari Kastenam jaatkapjas, ja jau te ir gudrinieki teikusi, ka Maizitim jaaiziet, Loskutovam, un citiem pa gabalu stavosiem viriem....
Mirdza
M
Vai ne?! Zelta kamoliņš iztērējis 200 tk. ls valsts naudas! Es nesaprotu, kāpēc vispār Viņņika tur tajā sekretariātā vēl sēž. Un kāpēc Vāgnere no sekretariāta tika aizrotēta uz IZM, kur, iespējams, arī palagus pērk par valsts naudu.
ZJB
Z
Nu ko var gribēt no liberāltotalitāras (pohujistu) valsts?
o jā!
o
VK atzinums, īpaši, kas attiecas uz 'Zelta kamoliņu' , ir kaut kas! Lasot i pat acis žilba! Turklāt, ja atmiņa mani neviļ - pavisam nesen ar vērienu tika svinēta arī Vinnikas dzimšanas diena. Vai Kastēns ir droš, ka arī tas nav kāds 'seminārs' vai 'Zelta kamoliņa' projekts! :)
Mirdza
M
Jā, un, starp citu, Kastēns grib SIF budžetu sava, ne e-lietu sekretariāta pakļautībā.
nu nu
n
Nu pie Sorosiešiem jau neviens klāt neķersies. Nav jau zemeņkūka.
ku ku
k
Ieintegrēja kūkas savos kuņģos! Soross lai jums kūkas un pļēgurošanu apmaksā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas