Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

VL!-TB/LNNK izplatījusi referendumam veltītu avīzi gandrīz miljons eksemplāros

Referendumam veltītai kampaņai Vienotība tērējusi aptuveni 25 000 latu, savukārt Nacionālā apvienība _Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (VL!-TB/LNNK) _vairāk kā 20 000 latu. 
Precīza reklāmas kampaņas izdevumu tāme tiks apkopota un publicēta Vienotības mājas lapā pēc referenduma, tomēr jau tagad zināms, ka uzrunas radio izmaksājušas aptuveni 10 000 latu, savukārt laikraksta izdošana un izplatīšana – ap 15 000 latu, portālu Diena.lv informēja Vienotības preses sekretāre Laila Timrota.

Pirmsreferenduma aktivitātēs plaši iesaistījušās Vienotības reģionālās nodaļas, kas gatavas iedzīvotājiem palīdzēt arī praktiski. Tāpat referenduma dienā Vienotības pārstāvji piedāvās izmantot bezmaksas autobusus nokļūšanai balsošanas iecirknī iedzīvotājiem Jūrmalā, Kandavā, Cēres, Matkules, Vānes, Zemītes, Zantes, Talsu, Dundagas, Rojas un Mērsraga novados, kā arī citviet Latvijā.

Savukārt VL!-TB/LNNK izdevusi speciālu referendumam veltītu avīzi gandrīz miljons eksemplāros, kura tika izplatīta teju visur Latvijā, portālu Diena.lv informēja VL!-TB/LNNK ģenerālsekretārs Gatis Sprūds. 

Avīze teju simtsprocentīgi veltīta gaidāmajam referendumam un tajā cilvēki aicināti piedalīties referendumā un balsot pret krievu valodu kā otru valsts valodu, pastāstīja G. Sprūds.

Tāpat safilmēti arī video rullīši ar sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem, kurā viņi skaidro, kā uztver šo referendumu un kāpēc plāno tajā piedalīties un neatbalstīt grozījumus Satversmē. Kā norāda G. Sprūds, iespējams, tieši VL!-TB/LNNK rosinājusi arī citus rīkoties līdzīgi, tāpēc kādā brīdī masveidā sākuši parādīties līdzīgi pazīstamu cilvēku video viedokļi.

VL!-TB/LNNK partija nodrukājusi arī plakātus un skrejlapas, kuras jau kopš trešdienas tiekot dalītas uz ielām sastaptiem cilvēkiem. Sākontēji plānots veikt arī reklāmas kampaņu radio, taču tam partijai neesot izdevies gūt papildus līdzekļus. 

"Mēs ar visiem spēkiem cenšamies pievērst sabiedrības uzmanību šim jautājumam un iespēju robežās pārliecināt cilvēkus, ka ir jāpiedalās referendumā un jābalso pret. Jau kopš vakardienas mūsu cilvēki visur iet ielās un dala gan skrejlapas, gan vienkārši runājas ar cilvēkiem," pauž Nacionālās apvienības ģenerālsekretārs.

G. Sprūds atgādina, ka VL!-TB/LNNK sākotnēji visos iespējamos tiesiskajos veidos centusies apturēt referenduma procedūru. Partija referenduma rīkošanu apstrīdēja Satversmes tiesā un pēc tiesas lēmuma sagaidīšanas nolēmusi koncentrēt spēkus un līdzekļus, lai izveidotu reklāmas kampaņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas