Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

VL-TB/LNNK un RP vēlas sadarboties tautas vēlēta Valsts prezidenta idejas virzīšanai

Koalīciju veidojošās partiju starpā nav vienprātības jautājumā par tautas vēlētu Valsts prezidentu, tomēr Reformu partija (RP) un nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK), kuri atbalsta šo ideju, plāno sadarboties šīs idejas tālākā virzīšanā.

RP pārstāve Inese Lībiņa-Egnere stāstīja, ka patlaban koalīcijā ir divi politiskie spēki, kas atbalsta iniciatīvu par tautas vēlētu prezidentu, tāpēc RP un nacionālā apvienība plāno saskaņot savu redzējumu šajā jautājumā.

Arī kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK) norādīja, ka nacionālā apvienība strādās kopā ar RP, un abiem politiskiem spēkiem ir "ļoti daudzi saskarsmes punkti un arī daži jautājumi", tomēr viņa pauda pārliecību, ka izdosies rast kompromisu un spert tālākus politiskus soļus, lai izpildītu vēlētājiem solīto.

Tikmēr Vienotība neatbalsta šo ideju, taču būtu gatava atklātam balsojumam Saeimā, ievēlot prezidentu, un diskutēt arī par to, ka, ievēlot prezidentu, vairākumam jābūt lielākam par 51 deputāta balsi, kā arī citiem jautājumiem, pastāstīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Arī neatkarīgie deputāti neatbalsta ierosinājumu par tautas vēlētu prezidentu. Lībiņa-Egnere uzsvēra, ka RP ir nepatīkami pārsteigta, ka deputāti, kuri ievēlēti, pamatojieties uz solījumiem, ko noteikusi RP savā programmā, ir atšķēlušies un nevēlās izpildīt solīto.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas