Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

VOAVA direktorei par prēmiju izmaksāšanu aizrādījums

Veselības ministrs Ivars Eglītis (TP) Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras (VOAVA) direktorei Lūcijai Akermanei izteicis mutisku aizrādījumu par prēmiju izmaksāšanu VOAVA darbiniekiem laikā, kad valstī ir samilzušas ekonomiskas problēmas. I.Eglītis _Dienai _atzina, ka juridiska pārkāpuma L.Akermanes rīkojumā izmaksāt prēmijas nav, taču viņai būtu jāseko līdzi vispārējai situācijai un jāsaprot, ka šādas prēmijas šobrīd ir "nepieklājīgas".

Diena jau rakstīja, ka VOAVA darbiniekiem par 2008.gada pirmo pusgadu izmaksātas prēmijas 234 tūkstošu latu apmērā. I.Eglītis bija sašutis par rīkojumu izmaksāt šādas "profilaktiskas prēmijas". Savukārt L.Akermane skaidrojusi, ka prēmijas piešķirtas saskaņā ar noteiktiem kritērijiem.

Pēc I.Eglīša vārdiem, VOAVA direktores paskaidrojumā redzams, ka juridiskās normas nav pārkāptas, jo darba samaksas fonda izlietošana notikusi saskaņā ar noteikumiem. Turklāt L.Akermane minējusi "veselu virkni dažādu aktivitāšu", kas VOAVA darbiniekiem jāveic papildus pēc paša ministra rīkojuma.

Izvērtējot L.Akermanes paskaidrojumu, I.Eglītis tomēr atzīst, ka "situācija vērtējama divējādi". Pēc viņa vārdiem, no vienas puses, darbiniekiem ir jāatlīdzina papildus pienākumu veikšana, bet no otrās - jādomā par prēmiju lietderību taupības apstākļos. Veselības ministrs atbalsta "pamatotu" prēmiju piešķiršanu, taču ir pret to, ka prēmijas tiktu izmaksātas "konstanti", noslēdzoties kādam laika periodam.

I.Eglītis sola turpmāk sekot līdzi prēmiju piešķiršanas lietderībai viņa uzraudzībā esošajās iestādēs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

VOAVA septembrī dala prēmijas, ministrs satriekts

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas