Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Zalāns: lēmums reorganizēt RAPLM ir "histēriska māžošanās"

Lēmums reorganizēt Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju (RAPLM) parāda premjera partijas "Jaunais laiks" (JL) neizpratni par valsts pārvaldes reformu un ir "histēriska māžošanās", uzskata atsauktais pašvaldību ministrs Edgars Zalāns (Tautas partija, TP).

"Es vispār negribu komentēt. Nav jau brīnums, ka Ministru prezidents neko nevar realizēt, neko reformēt, nesaprot, kas ir valsts pārvaldes reformas. Tas spilgti parāda, cik izpratne ir nejēdzīga. Tā ir histēriska māžošanās," pārdomās par koalīcijas lēmumu likvidēt RAPLM ar aģentūru BNS dalījās tās līdzšinējais vadītājs.

Viņaprāt, ir nepareizi sadalīt RAPLM funkcijas starp Ekonomikas un Vides ministriju, drīzāk būtu jāapvieno RAPLM ar Satiksmes ministriju un e-lietām. "Koalīcija tagad mēģina sagraizīt to lapiņu," piebilda Zalāns.

"Lai jau gatavo uz Saeimu [likumprojektu], redzēs, kā viņiem ies. Tas sāk atgādināt "Jauno laiku" 2003.gadā - nu tik skaldīs un valdīs," teica pašvaldību lietu ministrs.

Jau vēstīts, ka koalīcija ceturtdien vienojusies par Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) reorganizēšanu un tās funkciju sadali Vides un Ekonomikas ministrijai (EM), žurnālistiem pēc koalīcijas padomes ārkārtas sēdes pastāstīja premjers Valdis Dombrovskis ("Jaunais laiks").

Ziņots arī, ka Zalāna ministriju skaita samazināšanas plāns paredzēja Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai pievienot Satiksmes, Ekonomikas un Vides ministriju.

Tautas partija trešdien nolēma pamest valdību un pāriet opozīcijā, atsaucot arī savus piecus ministrus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas