Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Zalāns Valsts prezidentam iesniedz valsts pārvaldes reformas plānu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ērce
ē
izformēt RAPLM pa nosauktajām pārējām 3 ministrijām, lai netraucē strādāt!
ha, ha, ha
h
tikvien Zalāna ģeniālajā plānā!?!? puse jau no tā tiek darīts neatkarīgi no viņa vāvuļošanas un otra puse ir vienīgi TP kampšanas plāns. Nu redzēs, vai Prezidents izrādīsies zoodārzā ar pirkstu taisīts vai tomēr morāli negrimstoša personība....
anuka
a
Labklājības ministrija vienkārši jālikvidē. kā var ministrēt to, kā šeit nav un laikam vēl ilgi nebūs?
Zalān, beidz murgot
Z
Pasaki, kur ar to "pilno" plānu var iepazīties. Kur ir teksta analīze, kur ieguvumu aprēķinu tabulas, kur konkrēts reformu ieviešanas plāns ar atskaites punktiem un sasniedzamajiem rezultātiem? Kad apvienojas divi uzņēmumi, tad bez šīm lietām neviena valde pat nesāk apspriest jautājumu. Biju domājis, ka vismaz TP mājaslapā šie dokumenti būs pieejami, bet nav. Ir tikai vispārīga preses relīze, kur kā ietaupījumi minēti 30-50%. tad kā īsti būs - 30% vai 50% - un procentu, pret kuru brīdi? Ja jau TP grib plašu diskusiju, tad lai neslēpj sveci zem pūra. Nopublicējiet, labprāt iepazīšos ar detaļām un pakomentēšu. Es gan domāju, ka labākajā gadījumā pilnais plāns ir bla bla Word dokuments uz 5 A4 lapām un primitīvs Excel aprēķins, kas veidots uz ļoti vispārīgiem pieņēmiem, par to cik kur var ietaupīt. Tas apmēram būtu viedo TP "ekspertu" līmenī, pateicoties kuru izcilajām zināšanām finansēs un publiskajā pārvaldībā mūsu valsts diemžēl atrodas tur, kur tā atrodas.
simbioze
s
Tu esi izlasījis pilnu Zalāna plānu, vai vienkārši drukā tekstiņus tāpat!
simbioze
s
Ar kādu viltu? Ko tu te melo? AT neatcēla vēlēšanu rezultātus!
Econ
E
Bet tā reģionālā ministrija pēdējā laikā rada iespaidu par to, ka bez tās mierīgi varētu iztikt, galu galā reģionālā reforma jau ir pabeigta, tā āsktīšanās ar visādiem attīstības plāniem ir tikai uzņēmēju smagi sastrādāto nodokļu nelietderīga izšķērdēšana.
Econ
E
Bet visādi citādi - jebkurā gadījumā TP (kas nonākusi ar viltu valdībā - pārkāpjot priekšvēlēšanu kampaņu likumus utt.) nebūtu ko meklēt tad pozīcijā.
simbioze
s
Antiņi jau tikai vāvuļo, bet neko nedara, te vismaz plāns, redzēsim 100%, ka JL to mēģinās noairēt!
Econ
E
Ja grib apvienot tās 4 ministrijas, tad jānosauc par Ekonomikas ministriju - tāpat kā citur attīstītajā pasaulē, nevis par Attīstības ministriju, jo šis nosaukums tiek izmantots, lai apzīmētu ministrijas, kas nodarbojas ar palīdzības sniegšanu citām valstīm, taču Latvija pašreiz ir tā, kam nepieciešama starptautiskā palīdzība. Savukārt starptautisko palīdzību saņem jau Finanšu ministrija. Par citu - Veselības un Labklājības ministriju - tad pietiktu ar vienu Labklājības ministriju kā iepriekš un atsevišķu Veselības departamentu (kas dod darbības ietvaru kaut kādai - droši vien pusprivātai - veselības sistēmai), bet vienreiz jāizbeidz šī galīgi nepieņemamā prakse, ka par Veselības ministrijas praksi tiek likti ārsti vai par Sociālo lietu - sociālie darbinieki. Principā ministram šajās jomās ir jābūt ar izglītību ekonomikas, jurisprudences vai līdzīgā jomā, taču pavisam noteikti ne jomas specialitātē, jo citādi tā veselības sistēma vienmēr tāda saglabāsies - balstīta uz kukuļiem un pateicībām, nelikumīgiem maksājumiem utt, no kā paši ārsti nebūt nevēlas atbrīvoties, ja jau neizdarīja visus šos gadus.
Zalān, beidz murgot
Z
Atkal kārtējās vispārīgās runas par ministriju apvienošanu. Kārtējais piedāvājums sabīdīt to ar šito, šito ar vēl kaut ko, jo lūk tas darbs, liekas, ir labāk darāms tur nekā citur. Zalān, reformēt vajag nevis izejot no subjektīviem spriedelējumiem, kurai funkcijai pēc loģikas kur vajadzētu iederēties, bet gan izejot to tā, kādi būs efektivitātes uzlabojumi - cik samazināsies tēriņi attiecīgo funkciju veikšanai, kā uzlabosies pakalpojumu kvalitāte, utt. Citādi šis plāns nav pat beigta kurmja ādas vērts. Bet principā ministriju apvienošana ir apsveicama doma, taču tikai gadījumā, ja to dara cilvēki, kas ir kompetentāki nekā TP "bērziņkalvīsveidīgie". Neticu TP spējām.
Zalān, beidz murgot
Z
Atkal kārtējās vispārīgās runas par ministriju apvienošanu. Kārtējais piedāvājums sabīdīt to ar šito, šito ar vēl kaut ko, jo lūk tas darbs, liekas, ir labāk darāms tur nekā citur. Zalān, reformēt vajag nevis izejot no subjektīviem spriedelējumiem, kurai funkcijai pēc loģikas kur vajadzētu iederēties, bet gan izejot to tā, kādi būs efektivitātes uzlabojumi - cik samazināsies tēriņi attiecīgo funkciju veikšanai, kā uzlabosies pakalpojumu kvalitāte, utt. Citādi šis plāns nav pat beigta kurmja ādas vērts. Bet principā ministriju apvienošana ir apsveicama doma, taču tikai gadījumā, ja to dara cilvēki, kas ir kompetentāki nekā TP "bērziņkalvīsveidīgie". Neticu TP spējām. To vajadzētu veikt kopā ar Pasaules Banku vai to pašu SVF.
Gorodovoice
G
Labs plāns! Tikai pietrūkst viena valsts interesēm vissvarīgākā punkta, proti, izsvēpēt TaukPuvi no valsts pārvaldes pa tīro - no mākoņpakaļai pietuvinātajiem speķiem, visu dzimtu Vinetas ieskaitot, līdz pēdējam jaunzaglim!
@
@
Būtu labāk biļetes uz kādu popkoncertu iesniedzis. Novērtētu uzreiz.
dzeris - reibis
d
Prāta pietiek, pilnvaras par maz. Var tikai konstatēt pārkāpumu, un tālākais no VK nav atkarīgs. Vajadzētu sastāvā pāris prokuroru, neatkarīgu vai vienalga, kā to noformē, lai uzreiz var ierosināt arī lietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK


E. Zalāna vēstule Valsts prezidentam par reformām

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas