Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Zatlera Jūrmalas rezidencē ikdienā pavārs nesaimnieko

Valsts prezidenta Jūrmalas rezidences virtuves renovācija veikta ar mērķi ietaupīt līdzekļus, īrējot iekārtas un pavārus no uzņēmumiem, šorīt intervijā Latvijas Televīzijai norādīja Valsts prezidents Valdis Zatlers. Kā noskaidroja _Diena _prezidenta kancelejā, atsevišķa štata vieta kancelejā pavāram, kurš saimniekotu profesionālo iekārtu pilnajā virtuvē nav paredzēta.

Prezidents norādīja, ka Jūrmalas rezidences renovācija aizsākās 2007. gadā, kad valsts varēja daudz ko atļauties, bet katram renovācijas posmam bija savs pamatojums. Irēt telpas un pavārus no restorāna, kuri apkalpo gan valsts vakariņas, gan valsts pieņemšanas, ir ļoti dārgi un tas bijis galvenais iemesls, kāpēc no tā prezidenta kanceleja atteikusies, tā vietā izveidojot profesionālu virtuvi. "Tā nav domāta manām ikdienas vajadzībām, tā ir domāta, lai tajās pašās rezidences telpās varētu veikt tos pasākumus, kuri šobrīd notiek ārpusē," teica prezidents. Tobrīd aprēķini liecinājuši, ka virtuvē ieguldītie līdzekļi atmaksāsies gada laikā, taču šobrīd saistībā ar to, ka oficiālo un darba ēdienreižu skaits ir stipri samazinājies, tas nav realizējies.

Dienai skaidroja prezidenta pārstāve Elīna Lazdāne, atsevišķa pavāra štata vieta Valsts prezidenta kancelejā nav un ikdienā Jūrmalas rezidences virtuvē neviens profesionālis nestrādā - tāds tiek nodrošināts tikai "nepieciešamības gadījumā". "Atsevišķā virtuves daļā ir iekārtas ikdienas vajadzībām, kuru var izmantot gan prezidents, gan viņa ģimenes locekļi. Pavāru pakalpojumi tiek nodrošināti Publisko iepirkumu likumā noteiktajā kārtībā," teic E. Lazdāne, skaidrojot, ka šobrīd kancelejai noslēgti līgumi ar vairākiem ēdināšanas uzņēmumiem, kuri nodrošina ēdināšanas pakalpojumus atkarībā no personu skaita un ēdienu sortimenta. Viņa uzsvēra, ka šāda kārtība bijusi jau kopš Gunta Ulmaņa prezidentūras laikiem un šobrīd nav plānots to mainīt.

Diena jau rakstīja, ka virtuves iekārtošanas izmaksas sasniedz vismaz 61,7 tūkstošus latu. Starp īpaši izceļamām precēm atzīmējama Ls 5227 latu vērta kombinētā krāsns, infrasarkanā plīts (uzsilda ēdienu acumirklī) par Ls 3138 latu, siltais skapis par Ls 2371 (tajā tur siltus šķīvjus ēdienu servēšanai vai jau gatavās porcijas, kas drīz pasniedzamas), gandrīz 3000 latu vērts ledusskapis un vēl pusotru tūkstoti vērta saldētava. Nopirkti arī divi grili, bet sarakstu kronē vīna ledusskapis Liebherr WT4677, kas pirkts par Ls 2242. Tam ir trīs līmeņi — sarkanā, baltā vīna un šampanieša dzesēšanai, un skapī var ievietot 143 pudeles.

"Mums iesniedza sarakstu ar lietām, ko obligāti vajag. To bija sastādījuši viņu pavāri. Viena no lietām bija ļoti laba krāsns," iepriekš Dienai teica piegādātāju somu firmas Dieta Oy Latvijas meitasuzņēmuma tirdzniecības direktors Egons Rogovskis. Šī firma izstrādā tikai profesionālas virtuves iekārtas un Zatleriem ticis Kuppersbusch, Porkka un Liebherr.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Prezidenta rezidences labiekārtošanai nauda nav žēlota

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas