Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Zatlera partija sola padarīt mērķtiecīgākus ģimenes pabalstus

Ģimenes valsts pabalstus nepieciešams dot tām ģimenēm, kam tas ir visvairāk nepieciešams, ceturtdien žurnālistiem atzina Zatlera reformu partijas (ZRP) līderis, eksprezidents Valdis Zatlers.

Zatlers norādīja, ka patlaban visgrūtāk esot jaunajām ģimenēm, kurām ir daudz bērnu. Tieši par šīm ģimenēm esot jādomā visvairāk, jo bērni nākotnē būs tie, kas pelnīs un gādās līdzekļus sociālajai sfērai. Par to, tieši kurām ģimenēm pabalsts būtu visvairāk nepieciešams, vislabāk varētu izlemt pašvaldības.

ZRP izglītības ministra amata kandidāts Roberts Ķīlis uzsvēra, ka dzimstības veicināšanai nepietiks tikai ar ekonomikas attīstību, par ko liecinot citu valstu pieredze. "Papildus ir jāiegulda dažādi resursi no valsts puses un jāpievērš pastiprināta uzmanība," teica Ķīlis.

Šodien ZRP prezentēja savas programmas demogrāfijas sadaļu, kurā paredzēts samazināt izmaksas par bērna audzināšanu, būtiski palielināt iespējas izvēlēties savienot darba gaitas ar bērnu audzināšanu, palielināt drošību par savu un bērnu labklājību, kā arī palielināt abu vecāku iesaistes iespējas bērnu audzināšanā.

ZRP piedāvā nodrošināt vispārēju bērnu bezmaksas aprūpi no 1,5 gadu vecuma, "nākošā bērna" atbalsta kompleksu, finansiāla atbalsta būtisku pieaugumu, ja nākamais bērns piedzimst 30 mēnešu laikā pēc iepriekšējā, kā arī nodokļu atlaides un kredītus par bērniem.

Tāpat tiek solīts pielāgot darba tirgu bērnu vecākiem un nodrošināt pašvaldību atbalstu.

ZRP pārstāve Daina Kazāka norādīja, ka šos pasākumus varētu sākt realizēt no 2013.gada, kad partijas pārstāvji jau būtu bijuši gadu valdībā un visu taktiski izanalizējuši, vienojoties ar sabiedrību un ierēdņiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas