Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Zatlers atgādina deputātiem par grozījumiem Satversmē

Septiņos vakarā pie Brīvības pieminekļa sākās koncerts, kurā tika dziedātas populāras kora dziesmas kā “Saule.Pērkons.Daugava”, kā arī uzstājās Amerikas latviešu grupa “Čikāgas piecīši”. Spītējot aukstajam laikam, Brīvības pieminekļa laukums bija pilns ar cilvēkiem. Rīgā šobrīd ir 0 grādu.

Pieminekļa abās pusēs bija iekārtota skatuve un izvietoti lielie ekrāni, kurus rotāja Latvijas proklamēšanas 90.gadadienas galvenais vadmotīvs – "Iededzies par Latviju". Uzrunu pie pieminekļa sacīja Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers, kurš runāja arī par grozījumiem Satversmē un aicināja Saeimas deputātus būt drosmīgākiem. Svētku uzrunas pie Brīvības pieminekļa sanākušajiem ļaudīm teica arī Lietuvas prezidents Valds Adamkus un Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess.

Valsts prezidents V.Zatlers daudz runāja par Latvijas vēsturi un brīvības cīņām. “Mēs ticējām, ka pienāks laiks, kad atkal varēsim pacelt sarkanbaltsarkano karogu dzimto māju pagalmā un Rīgas pils tornī,” sacīja V.Zatlers. Viņš turpināja, ka arī padomju okupācijas laikā mīlestība pret Latviju bija stiprāka par bailēm, ciešanām un arī par nāvi.

Prezidents pateicās arī cittautiešiem, kuri mīt Latvijā un kuri savulaik referendumā balsoja par Latvijas neatkarību, kuri ir kļuvuši par Latvijas pilsoņiem un patriotiem. “Mēs visi esam piederīgi šai valstij, mēs kopā esam veidojuši šodienas Latviju un mēs visi kopā esam atbildīgi par Latviju,” uzsvēra valsts galva.

“Vēlos runāt par politiķu atbildību, par atbildību veidot politisko dialogu, veicināt demokrātiju un nodrošināt stabilitāti valstī. Mūsu valstiskuma simbols un balsts ir Satversme (…). Liela mūsu tautas daļa un arī es, uzskatu, ka demokrātiju varam veicināt ar grozījumiem Satversmē, dodot tautai tiesības lemt par Saeimas atlaišanu. Gausā parlamenta reakcija pēc vasarā notikušā referenduma liecina par politisku augstprātību pret tautas izteikto gribu. Saeimas deputāti, es jūs aicinu būt drosmīgākiem un atbildīgākiem Latvijas tautas priekšā”, savā Latvijas 90.gadadienas vasarā notikušās tautas nobalsošanas atgādināja V.Zatlers.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI

 

Valsts prezidenta Zatlera runa pie Brīvības pieminekļa. Pilns teksts

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas