Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Zatlers: birokrātija jānobiedē, lai tā sāktu strādāt

Valsts prezidents Valdis Zatlers uzskata, ka politiķiem ir jākoncentrējas 2010.gada budžeta sagatavošanai, jo tas ir mēneša jautājums un nav atliekams. “Politiķiem vienkārši ir jāstrādā. Tur nav citas alternatīvas. Ja esi amatā, jāizpilda visi uzdevumi, kas no tevis tiek prasīti, un jābeidz vienreiz domāt, kā nedarīt. Acīmredzot, kamēr birokrātija nebūs nobiedēta līdz pakāpei, ka viņi zaudēs darbu vai viņus sodīs par bezdarbību vai kļūdām, acīmredzot, kaut kādam baiļu faktoram tomēr ir jāparādās,” intervijā Latvijas Radio sacīja V.Zatlers.

Prezidents uzsvēra, ka budžeta aprisēm bija jābūt sagatavotām jau šobrīd, arī valdības vadītājs tendences, principus un pirmos skaitļus solījis jau augusta vidū. Nekādi nevaru būt apmierināts ar to gaitu, kā tas notiek, sacīja V.Zatlers, kurš atgādināja, ka likums paredz, ka budžetu Saeimā iesniedz līdz 1.oktobrim.

Viņš sacīja, ka budžets būs ar samazinājumu, iespējams, būs pat politiska nestabilitāte. “Visus uztrauc viena lieta – nenoteiktība par 2010.gada budžetu. Nu jau vairs nav katra diena, katra stunda ir svarīga.” Kas slēpjas aiz izdevumu samazināšanas, tas jau nav vieglais uzdevums, atzina V.Zatlers.

Tuvākajā laikā viņš paredzējis tikties ar pašvaldību lietu ministru Edgaru Zalānu, kurš nācis klajā ar plānu, kā samazināt ministriju skaitu. V.Zatlers gan pret valsts centrālā aparāta samazināšanas plāniem bija skeptisks, jo “par šādiem plāniem runājam jau kopš jaunā gada un neviens no tiem astoņu mēnešu laikā nav pietuvinājies reālām darbībām, bet palicis A4 lapas formātā.”  


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas