Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Zatlers: cerams, ka partiju dalīšanās nenovedīs pie nelojālas valdības

Valsts prezidents Valdis Zatlers, noslēdzot savu pirmo oficiālo vizīti ASV, apmeklēja Amerikas latviešu apvienības kongresu. Runājot par šābrīža notikumiem politikā, Zatlers izteica cerību, ka partiju dalīšanās nenovedīs pie nelojālas valdības izveides.

Zatlers sacīja, ka šobrīd notiek partiju dalīšanās, meklējumi, daudz neapmierinātības. “Tās ir sekas tam, ka mums ir bijušas labējas valdības, kas ir strīdējušās savā starpā visu atjaunotās neatkarības laiku, bet ceru, ka tas nenovedīs pie Latvijas neatkarībai nelojālas valdības,” norādīja Zatlers.

Zatlers izteica satraukumu arī par latviešu valodu un pauda uzskatu, ka mazākumtautību skolās ir jāmāca Latvijas vēsture kā atsevišķs priekšmets.

“Mūsu skolu reforma notika pirms četriem gadiem, - jā, mazākumtautību bērni runā latviešu valodā, bet vai viņi grib runāt latviešu valodā?” retorisku jautājumu uzdeva prezidents. Zatlers uzsvēra, ka viņa prezidentūras prioritāte ir izglītība, jo 50 gadus Latvijā bijusi divu kopienu izglītības sistēma, taču viss vēl nav paveikts. Zatlers izteica atbalstu Latvijas vēstures kā atsevišķa priekšmeta mācīšanai skolā. “Pēdējos 20 gados ir izaugušas arī cittautiešu paaudzes, kuras meklē piederību, arī viņi grib būt patrioti. Ja viņiem dod iespēju to iemācīties - viņi būs patrioti, ja nē - viņi nekad nebūs lojāli Latvijas valstij, “ uzskata prezidents.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas