Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Zatlers gatavs izmantot visas Satversmes iespējas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
gatavs ir muld daudz
g
rezultātu nav, nu kā jau komjaunatnes darbam PSRS laikos...................................................... .... izskatās labi
zvirbulēns
z
Jums, zemzemes karali, neskādētu izlasīt Satversmi. Satversmē ir noteikts, ka Saeima var atlaists prezidentu, turklāt bez liekām ceremonijām. Viens no gadījumiem, kad tas var notikt, ir tad, ja parlamenta ieceltā valsts amatpersona - prezidents, pretēji Satversmē noteiktajam, uzvedās, ka tautas vēlēts prezidents prezidentālā republikā.
Kurmītis
K
Manuprāt zvirbulēns izteicis publiskus draudus valsts prezidentam par itkā šantāžu. Vai šis nebūtu tas gadījums kad tik tiešām drošības policijai vajadzētu iesaistīties?
Jocīgā
J
Puiši jūs vipār arī strādājiet ?i I ka pusdienlaiks nav! Vai darba laikā tikai komentārus rakstāt?
lno
l
Zatlers par Lemberga - Šķēles lietu "vienmēr gatavs"?:)
sakāmais
s
nu NAV prezidents gatavs izmantot savas tiesības, NAV!!! Pārāk jauki tie pils labumi .....
who cares
w
Tā gatavība ir cikliska. Pagājušogad ap šo laiku arī "bija gatavs"...
skots
s
Zatlers acīmredzot uzskata, ka valsts ir Saeima un valdība. Tas tikai norāda, ka viņš līdz galam nav sapratis Satversmē rakstīto, līdz ar to man nerodas uzticība, ka prezidents saprot, ko viņš saka, vismaz attiecībā uz "visām Satversmē iespējām". Bet varbūt Zatlers ir pārāk "mīksts", lai pateiktu, ka Saeimas deputāti grauj tautas uzticību pašai Saeimai. Saprotams, ka civiltiesību principus nevar attiecināt uz konstitucionālajām, bet pārdomām der atcerēties, ka pilnvarotājam ir tiesības atsaukt pilnvarniekam izdoto pilnvaru, it sevišķi gadījumos, kad pēdējais zaudējis pilnvarotāja uzticību.
dzeris
d
Jāmaina likums par 'vēlēšanām. Mēs dzīvojam 21. gadsimtā un jāizstrādā metode kā varētu balsot ar sms palīdzību. Un tad katru svētdienas vakaru varētu rīkot Saeimas izbalsošanu. Ja vairākums balso pret, tad Saeima tiek atlaista un nākamajā dienā ar sms palīdzību notiek jaunas vēlešanas. Tā tiktu nodrošināta tautas tiešā demokrātija. Un saeimā nevajadzētui 100 deputātus, bet pietiktu ar kādiem 10 tehniskajiem darbiniekiem, kuri izstrādātu likumprojektus, kurus nodot tautas balsojumam ar sms palīdzību. Tā mēs ieieitu vēsturē kā visdemokrātiskākā valsts pasaulē.
zvirbulēns
z
Saeima arī ir gatava izmantot visas savas Satversmē esošās iespējas, to starp atbrīvot no amata valsts prezidentu, kurš šantažē parlamentu. :))

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas