Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Zatlers: izcīnīta demokrātija ir jānosargā

Valsts prezidents Valdis Zatlers, piedaloties Latvijas Tautas frontes dibināšanas 20. gadskārtai veltītajā starptautiskajā konferencē _Dziesmotā revolūcija. Latvija 20 gadsimta krustceļos _norādīja, ka arī šobrīd Latvijai ir "vajadzīgi lieli mērķi un to sasniegšanai jālieto tie paši mehānismi kā toreiz", kad tika izcīnīta Latvijas neatkarība.

"Demokrātiju un brīvību mums neviens uz paplātes neatnesa – mēs to izcīnījām. Izcīnījām tāpēc, ka mums bija drosme un bija mērķis, mums bija līderi, kuriem ticējām un bija dzelžaina pārliecība, ka mums izdosies sasniegt iecerēto," uzrunā klātesošajiem pauda V. Zatlers. Viņš norādīja, ka toreiz, lai ikvienu sasniegtu Tautas frontes idejas, bija lektoru grupas, kas skaidroja jaunās organizācijas ideoloģisko platformu, tāpat svarīgi, ka tajā bija pārstāvji no visas Latvijas. "Ja mēs spēsim būt vienoti tāpat kā pirms 20 gadiem, Latvija būs brīva, demokrātiska un latviska valsts mūžīgi mūžos," secinot, ka Tautas frontes rašanās Latvijā, Lietuvā un Igaunijā ir viens no nozīmīgākajiem 20.gadsimta beigu vēsturiskajiem notikumiem, teica V. Zatlers.

Konferencē uzrunas teica arī Ministru prezidents Ivars Godmanis, pirmais  LTF priekšsēdētājs Dainis Īvāns un citi. Savus apsveikumus LTF gadadienā bija veltījis Lietuvas Seima priekšsēdētājs Česlavs Juršenas, bijušais Igaunijas Tautas frontes priekšsēdētājs Edgars Savisārs, Čehijas eksprezidents Vaclavs Havels, Polijas eksprezidents Lehs Valensa.

Vakarā konferences dalībnieki ir aicināti uz Valsts prezidenta un Lilitas Zatleres kundzes  rīko svinīgo pieņemšanu par godu Latvijas Tautas frontes dibināšanas 20. gadadienai.

Valsts prezidents ir LTF 20.gadadienas svinīgo pasākumu patrons, savukārt pirms 20 gadiem Valsts prezidents bija viens no LTF domes locekļiem un LTF nodaļas izveidotājiem. Tāpat Valsts prezidents bija starp tiem aktīvajiem mediķiem, kuri atjaunoja ārstu biedrību un aktīvi iestājās par Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas