Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Zatlers no jauniešu ministriem sagaida “skaidru skatu no malas”

„Šis ir saviļņojošs un svarīgs notikums mūsu valsts dzīvē – mēs sēžam pie viena galda ar savas valsts nākotni,” uzrunājot jauniešu Ministru prezidentu un ministrus, otrdien sacīja Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Jauniešu Ministru kabinets 15 cilvēku sastāvā darbosies kā valdības prototips, ik otrdienu pulcējoties atklātās sēdēs, sadarbojoties ar Ministru kabinetu, tiekoties ar ministriju darbiniekiem, Saeimas deputātiem un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem un informējot par savām gaitām sabiedrību un medijus, kā arī piedāvājot savus risinājumus aktuālajiem jautājumiem Latvijas politikā.

Zatlers uzskata, ka Jauniešu Ministru kabineta locekļiem ir lielas priekšrocības – pirmkārt, jaunība un, otrkārt, tas, ka viņi nāk ar svaigām idejām, bez politiskās dzīves rutīnas, panākumu vai neveiksmju ietekmes. Tādēļ jauniešu ministriem būs iespēja ar skaidru skatu no malas redzēt, vērtēt un arī ieteikt, kā rīkoties mūsu valstij un kā to labāk pārvaldīt.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis uzsvēra, ka šis Latvijai ir lielo pārbaudījumu un lielo iespēju laiks. „Jūs - jaunieši noteikti pamanīsiet daudz ko tādu, ko ikdienas rutīna padara nepamanāmu esošajai valdībai”, teica V.Dombrovskis.

Ministru prezidents aicināja jauniešus būt drosmīgiem un darīt zināmus valdībai savus novērojumus, idejas un pārdomas. Iespējams, ka šajā laikā tieši jauniešu viedoklis ir tas, kas ļaus mums izlemt par labu kādai būtiskai reformai vai lēmumam, norādīja premjers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas