Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Zatlers, uzstājoties Jēlas universitātē, uzsver ASV lomu Eiropas drošībā

Uzstājoties Jēlas universitātē, Valsts prezidents Valdis Zatlers pirmdien, 21.septembrī, uzsvēra ASV vēsturisko lomu Eiropā, gadu desmitiem garantējot reģionālo drošību, informē prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa. «Vienmēr, kad ASV ir bijusi cieši iesaistīta Eiropas drošības jautājumos, ieguvējas ir bijušas abas puses,» norādīja Valsts prezidents.

Viņš atzīmēja, ka ir būtiski nodrošināt transatlantisko saišu stiprināšanu trīs līmeņos – divpusējas valstu attiecības, sadarbība starp _NATO _sabiedrotajiem, kā arī starp ES un ASV. Pievēršoties Ziemeļatlantijas līguma aliansei, V.Zatlers norādīja uz tās dibināšanas līguma 5.panta nozīmi alianses izveidošanas gara saglabāšanai. Viņš piebilda, ka «transatlantiskā saikne līdzīgi kā līdz šim būs izšķiroša arī turpmāk. Tās pamatprincipi ir nemainīgi – _NATO _ir un paliks vērtību alianse». V.Zatlers uzsvēra Latvijas kā dalībvalsts lomu Ziemeļatlantijas transatlantiskajā aliansē, aktīvi sniedzot savu pienesumu miera un stabilitātes veicināšanā, piedaloties starptautiskajās miera misijās.Diskusijas laikā Jēlas studenti interesējās par ekonomisko krīzi mūsu valstī, par Latvijas un Krievijas attiecībām, par Eiropas enerģijas drošības jautājumiem un Latvijas dalību _NATO _operācijās. Valsts prezidents arī apmeklēja Jēlas Universitātes Medicīnas skolu, kur pirms vairākiem gadiem bija papildinājis ārsta zināšanas. Vizītes laikā viņš tikās ar skolas dekānu Robertu Alpernu, kā arī citiem programmas pārstāvjiem. Sarunas galvenā tēma bija veselības sistēma un tās reformu gaitā Latvijā un ASV, kā arī ar to saistīti izaicinājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas