Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Ždanoka PCTVL vietu redz bezpartijiska premjera valdībā

_PCTVL _Ministru prezidenta kandidāta amatam izvirzījusi līdzšinējo eiroparlamentārieti Tatjanu Ždanoku.

EP deputāte un PCTVL līdzpriekšsēdētāja Tatjana Ždanoka, kuru apvienība PCTVL izvirzījusi premjera kandidāta amatam, apzinās, ka pēc vēlēšanām viņa varētu arī nekļūt par valdības vadītāju. Taču pirmdien preses konferencē T.Ždanoka pieļāva, ka 10.Saeimas pirmā valdība varētu nenostrādāt ilgāk par vienu vai diviem gadiem, un tad nākamo Ministru kabinetu, lai tam būtu sabiedrības uzticība, nāksies veidot bezpartijiska premjera vadībā. Un šajā valdībā T.Ždanoka redz vietu arī PCTVL.

Izvirzot T.Ždanoku premjera amatam, PCTVL būs kampaņā iesaistījusi visus savus resursus, lai gūtu labākus panākumus vēlēšanās, jo līdz ar to T.Ždanoka varēs piedalīties premjera kandidātu un citās mediju rīkotajās diskusijās. T.Ždanoka nekandidē vēlēšanās tāpat kā Visu Latvijai! – TB/LNNK premjera kandidāts, EP deputāts Roberts Zīle un Ventspils mērs Aivars Lembergs, kuru izvirza ZZS.

Uz jautājumu, kā T.Ždanoka vērtē politiskā konkurenta Saskaņas centra līdera Jāņa Urbanoviča izredzes pēc vēlēšanām vadīt valdību, viņa atbildēja: «Jānis Urbanovičs līdz šim nav bijis valdībā un mēs kādu laiku esam strādājuši kopā, un no šī viedokļa viņš ir labāks, nekā citi kandidāti, taču nedomāju, ka viņam vajadzētu vadīt tautas uzticības valdību, kas nāks pēc diviem, trijiem gadiem.» T.Ždanoka bezpartijiska premjera vadītas valdības priekšgalā redz kādu no cilvēkiem, kuru vārdi jau ir izskanējuši, piemēram, Valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu.

Saskaņas centra popularitātei T.Ždanokai ir vairāki skaidrojumi, ieskaitot, iespēju sevi vairāk parādīt medijos, kas neesot mazsvarīgi. PCTVL arī nav finansiāli tik spēcīga. T.Ždanoka pati esot lielākā ziedotāja partijai, kampaņai PCTVL varēšot atvēlēt ap 100 000 latus, taču līdz ar to partija neesot atkarīga no oligarhiem.

Latvijas faktu jaunākie partiju reitingi rāda, ka pēdējā mēneša laikā PCTVL reitings ir pieaudzis - augustā par to balsotu 4,9% pretstatā 2,8% jūlijā.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas