Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Zīle: algu izmaksa parādzīmēs būtu lata devalvācijas aizstāšana ar nevajadzīgu surogātnaudu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
AIVARS
A
Par to, ka kaut kas ir jādara, ka nedrīkst mēnešiem ilgi muļļāties, šaubu nav. Taču apgalvojums, ka valsts sektorā strādājošajiem daļu algas izmaksājot valsts parādzīmes, tā būtu lata devalvācijas aizstāšana ar nevienam nevajadzīgu surogātnaudu ir nepamatots. Pirmkārt, valsts parāda palielināšana automātiski nenozīmē lata devalvāciju. Otrkārt, valsts parādzīmes, pat ja tām tiks organizēts likvīds sekundārais tirgus, nepalielinās latu daudzumu, tas ir, naudas daudzumu tirgū. Tāpēc runāt par surogātnaudu nav nekāda pamata pat gadījumā, ja šo vērtspapīru cena otrreizējā tirgū būs daudz zemāka par to nominālu. Ja šādi izteikumi būtu saprotami no Eiropas Parlamenta deputāta puses, tad "Ekonomistu apvienības 2010" biedram tie godu nedara...
Janis ll
J
...Man likas ka to revoluciju uztaisis..agrak vai velak.. jo prasta peleka tauta ir izpratusi ka tiek nezeligi apzagta bet nesaprot ka.. un prasta peleka tauta vel arvien jusmo par sporta hokeja hallu celtniecibu, jusmo cik mums skaista gaismas pils bet sava stulbuma un tumsoniba nesajedz ka tiek buvets par maminu algam, pensionaru pensijam, medicinas darbinieku un skolotaju algam, par naudu ko varetu izlietot bezdarbnieku pabalstiem.. un peleka tauta nejedz ka tie kas cel to biblioteku vimaz 10 reizes dargaku to naudu sabaz savos naudas cemodanos..
Zanna d' -Zigim
Z
Tava ideja nav slikta! ; ) Pa vienam paarmaciit vieglaak!
Polšs
P
A vipsār šiem varētu arī visu algu kaut kādos fanķikos maksāt ))))
Polšs
P
Es kā Centrāltirgus tirgonis par šim parādzīmēm speķi pretī nodotu. Lai kā lūgtos
cits
c
piekritu valdibas un parlamenta locekliem izmaksat algas dalu virs oficiala iztikas minimums sajas obligacijas.
Edža
E
Interesanti, vai ar šīm parādzīmēm varēs nopirkt desu veikalā vai arī samaksāt bankai kredītu?
Econ
E
Vēl viens speciālists - vispār jau protekcionisms vienmēr noved pie nabadzības, īpaši jau pret Latviju vērstais tāds būs.
TV
T
Ir divas lietas, kas ir idiotisms un ko Latvijā nekad nedrīkst pieļaut: 1. Algas izmaksāt parādzīmēs un 2. Īstenot Šķēles uzvārīšanas priekšlikumu - devalvēt latu. Pārējās idejas valdībai ir jāģenerē un jāīsteno. Bet to uz ko sliecas labējās valdības realizēt varēja tikai ,,treknajos gados,,. Par to arī deklarē Zīles kungs. Tagad ir pienācis kreisākas ekonomikas laiks, bet kreisā opozīcija mums ir pilnīgi vāja un attēdusies no labējo piešpricēm. Kur ir kāda sociāldemokrātu ideja, ko nevar nosaukt par idiotismu. Tādu nav. To var izdarīt tikai uz zinātniskiem pamatiem balstītas partijas un par to liecina arī Amerikas un Francijas rīcība. Nekas nevar būt briesmīgāks kā laika vilkšana un nespēja domāt savādāk nekā vakar. Šķēles baidīšana ar šā gada rudeni nav saistīta ar to ka nedevalvēs latu, bet ar to viņš skaidri redz ka ziepes būs, jo nav domāšanas alternatīvas. Tad jau labāk pie reizes arī var ar devalvāciju uzvārīties. Nav sociālas un jaunas ekonomikas stratēģijs. Nav Maršala plāna. Ko dara mūsu zinātnieki - ekonomiti? Vai viņi arī nesēd uz budžeta? A, varbūt, ka tāpēc arī ideju nav?
Priekšlikums
P
Lai Valdība strāda uz nopelnītiem %iem = jo labāks budžets = jo lielākā alga... tīri loģiski!
Dārznieks
D
Tas jau nu būtu pavisam dumji. No sākuma visi atmaksāsim ,ne aiz liela saprāta, radīto ārējo parādu un pēc tam parādzīmes ierēdņiem, kuri šos parādus izlolojuši.
@
@
Vai tad kādam ir pretenzijas, ka algas parādzīmēs izmaksā ierēdņiem? Man nav.
Zigis
Z
Revolūciju taisīt baigā ķēpa, bet vot bosu nozagšanu "boss-napping", gan varētu pamēģināt. Un kā pirmos nozagt tos, kuri budžetam izmaksā visdārgāk - visādus Flikus, Kalvīšus un citus "baķkas"!
Zanna d'Arka
Z
Mes ari taisisim revoluciju, ja netiks samazinatas prezidenta, deputatu, valsts uznemumu vaditaju un vietnieku, daudzo padomju loceklu utt algas, bet tikai darba tautas niecigie grasi, apr kuriem jau driz nevares ne komunalos nomaksat, ne paest. Augstaa gala izpriecas turpinaas pat sajos krizes apstaklos. Kapec netiek samazinats prezidenta "eskorta" izmaksas, deputatu skaists? No 50 deputatiem butu tada pati jega un pienesums kaa paslaik no 100. Ari Rigas Domee ne vairak ka 30. Dombrovskis kaut kaa loti miksti izturas pret augsam, bet apaksas to vero un gatavojas revolucijai.
Grads
G
Nu par Godmaņa priekšlikumiem nerunāsim - riebjas... Bet līdzko izdomās kaut ko ieviest no uzņēmumu subsidēšanas šādos veidos, tad tūlit jau būs virkne uzņēmumu ar vienādiem nosaukumiem, kuriem šāda subsidēšana pašsaprotami pienāksies, kā pirmajiem rindā...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas