Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Zīle: sabiedrība tiek radināta pie domas, ka pie varas laiks laist SC

_Tēvzemei un brīvībai/LNNK _līderis Roberts Zīle uzskata, ka Satversmes Aizsardzības biroja šefs Jānis Kažociņš un ārlietu ministrs Aivis Ronis ļāvušies sekot Krievijas propagandai.  Viņi publiski sludinot Latvijā "it kā notikušo krievvalodīgo iedzīvotāju atstumšanu no valsts pārvaldes vai aicinot "norakt" Molotovu un Ribentropu jeb faktiski aizmirst Latvijas vēsturi".

R.Zīles uzskata, ka pārmetums Latvijas elitei par apzinātu nelatviešu atstumšanu no varas ir nekorekts. Tēvzemietis uzskata, ka neviens nav liedzis dažādu tautību Latvijas pilsoņiem stāties partijās un aktīvi darboties politikā un valsts pārvaldē. "Un tā nav Latvijas valsts vaina, ka vairums no viņiem ir izvēlējušies rīkoties pēc etniskā dalījuma principa, iesaistoties tādā etniski iekrāsotā partijā kā Saskaņas centrs," norāda R. Zīle.

Viņaprāt, šie publiskie izteikumi apliecina, ka Latvijas sabiedrība tiek radināta pie domas, ka pēc 10. Saeimas vēlēšanām būtu pienācis laiks laist pie varas Saskaņas centru. "Es negribu viņus demonizēt, bet nevaru nepamanīt acīmredzami nepieņemamas lietas Saskaņas centra darbībā, ieskaitot dažu viņu līderu izlocīšanos Latvijas okupācijas jautājumā, atbalstu Krievijas ietekmi veicinošām tā dēvētajām "tautiešu" organizācijām vai nostaļģiju pēc padomju laika ideoloģijas," uzskaita R.Zīle.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA.LV IEPRIEKŠ RAKSTĪJA:

Ronis mudina "beidzot aprakt" Ribentropu un Molotovu

Kažociņš: krievvalodīgie jūtas aizvainoti, ka ir atstumti

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas