Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Zīle: sabiedrība tiek radināta pie domas, ka pie varas laiks laist SC

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Gatis
G
Kad sagaidīsim Latvijas vēsturi kā atsevišķu mācību priekšmetu?
Rolands
R
Un kur tad palika TB/LNNK DDD?
Lolita
L
Un tomēr! Sāksim ar Beļģijas,Luksemburgas un Francijas iedzīvotāju progresīvā ienākuma nodokļa un samazinātās PVN likmes pārtikai ieviešanu Latvijā! Cilvēkiem vispirms ir jābūt pāēdušiem(pēc statistikas datiem 1/3 iedzīvotāju Latvijā ir trūcīgi un vairāk nekā 80% pensionāru saņem pensiju zem iztikas minimuma)! Kas attiecas par laišanu pie varas,tad drīz vien visa zeme un nekustamie īpašumi tiks iztirgoti un jautājums būs atrisināts!
Uldis
U
Kādēļ vispār tiek pieļauta tādu laikrakstu izdošana,kuru saturs ir klaji naidīgs Latvijai?
Andrejs
A
Ekonomistam Robertam Zīlem vajadzētu saprast,ka ar ideoloģīju vien nepietiek.Jārisina ir arī sociālekonomiskās problēmas.Pat daudzi pārtikas produkti Latvijā ir dārgāki nekā citās ES valstīs,bet joprojām tiek aplikti ar 21% PVN likmi! Vai Latvija var šodien sacensties ar pārtikušo Dāniju? Vai ir normāli,ka divdesmit gadus pēc neatkarības atjaunošanas, lētākus pārtikas produktus Latvijas iedzīvotāji joprojām ir spiesti iegādāties Polijas pierobežas veikalos,bet apģērbu un apavus-Vācijā? Vai ir normāli,ka vairums iedzīvotāju ir spiesti atteikties pat no dārgās maizes,aizvietojot to ar lētākajiem kartupeļiem?
Vēlētājs
V
Ja Z''ile tiešām vēlas ,lai pie varas netiktu Saskaņas centrs,tad viņam nevajadzēja atteikties no progresīvā ienākuma nodokļa pēc maksātspējas principa un pieskaņojoties Tautas partijai sludināt IIN pakāpenisku samazināšanu visiem! Nav nemaz jābūt ekonomistam,lai saprastu,ka šāda ienākuma nodokļa samazināšana par dažiem procentiem ir īpaši izdevīga tieši oligarhiem,kas pat uz ekonomiskās krīzes rēķina cenšas gūt sev maksimālu labumu! Ir taču starpība,vai samazināts tiek par 3% IIN divsimt latu algai,vai 50-70.000 latu mēneša ieņēmumiem! Un,uz kā rēķina tad tiks samazināts iedzīvotāju ieņēmuma nodoklis? Atceļot samazinātās PVN likmes komunālajiem pakalpojumiem un palielinot vēl par vienpadsmit procentiem PVN likmi siltumam,gāzei,elektroenerģijai,koksnes un malkas piegādēm iedzīvotājiem,medikamentiem? Apliekot ar paaugstinātu nodokli maznodrošināto vienīgo mājokli,pret ko kategoriski iebilda pat finanšu ministrs Einars Repše,uzskatot,ka ar nekustamā īpašuma nodokli ir jāapliek tikai luksusa dzīvojamās platības? nodokli ne jau privātajām lidmašīnām un jahtām,kā ieteica valdības izveidotā komisija,bet tikai motocikliem? Samazinot,vai pat atceļot pensiju piemaksas? Un,kur ir TB/LNNK ierosinājumi samazināt pasaulē otru augstāko PVN likmi ikdienas pārtikas produktiem? Vai arī ekonomists Roberts Zīle uzskata,ka tikai Briselē,Strasbūrā un Luksemburgā ir jābūt samazinātām-6%,5,5% un 3% PVN likmēm bāzes pārtikas produktiem,bet Latvijā maizei joprojām ir jāsaglabā 21% nodokļa likme? Kādēļ Zīle neierosina Latvijā,tāpat kā Igaunijā un Lietuvā,ieviest visu strādājošo un viņu ģimenes locekļu obligāto veselības apdrošināšanu,bezmaksas augstāko izglītību kā jaunajās ES dalībvalstīs-Čehijā,Ungārijā,Rumānijā,Slovēnijā,Ma ltā,Kiprā un Igaunijā?
Kursis
K
Balsojam ar TUKŠU APLOKSNI!!! Viņi pārāk daudz ir sagrābušies pilnās.
Somellier
S
Ar ko var iekarot padumju vēlētāju balsis...okupācija, krievi vainīgi, utt. tas taču nez cik reizes jau malts un malts...vai nevajadzētu nedaudz radošumu atraisīt sevī, Cien! Eirodeputāta kungs...Latvieši taču reiz prata izdomāt ierīci-trīsi ar ko ierāpties ozolā pēc medus...parādiet te savu izdaudzināto viedumu !?
Aldis
A
Par "Visu Latvijai" bez TB/LNNK!
Edgars
E
"Zīle: partijām ir "mazliet jāparūpējas" par cilvēkiem,kas tajās ir ieguldījuši daudz darba." Kad TB/LNNK parūpēsies par saviem vēlētājiem? Kad Eiroparlamenta deputāts Roberts Zīle ierosinās arī Latvijai samazināt PVN likmi bāzes pārtikas produktiem līdz 3% kā Polijā?
Vēlētājs
V
Divdesmit gadu laikā Latvijas skolās tā arī nav atjaunots, kā atsevišķs mācību priekšmets, Latvijas vēsture,kam 1918.gadā pietika ar četriem(!)mēnešiem! Joprojām nav obligātā veselības apdrošināšana,kā Lietuvā un Igaunijā,bezmaksas augstākā izglītība,kāda ir pat Islandē,Grieķijā un Igaunijā! Toties nodoklis pārtikas produktiem,no 1994.gada līdz šodienai ir palielināts no 6% līdz 21%! "Pašreizējos ekonomiskajos apstākļos jādomā par pievienotās vērtības nodokļa (PVN)likmes pārtikai palielināšanu,nevis samazināšanu,intervijā laikrakstam "Biznes&Baltija"norāda ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards(TB/LNNK)." Tajā pat laikā,no 2008.gada nogalē PVN pamatlikme no 17,5% līdz 15% tiek samazināta Lielbritānijā,no 2009.gada 1.janvāra PVN pārtikai no 17% līdz 12% Somijā,no 10% līdz 5% pat Ēģiptē,kur piena produktiem,tāpat kā Polijā,Kiprā un Horvātijā šodien tiek piemērota 0% PVN likme! Vai tiešām,Zīles kungs,Latvijā maizi un pienu nepieciešams pielīdzināt luksusprecēm un aplikt ar tik pat augstu nodokli?
Ne tikai Briseles kvotas!
N
Ieviesīsim vispirms Latvijā Briseles progresīvo ienākuma nodokli ar neapliekamo minimumu iztikas minimuma apmērā,Briseles samazināto-6% PVN likmi ikdienas pārtikas produktiem,Briseles obligāto veselības apdrošināšanu un tad parunāsim par SC un PCTVL!
Kāpēc?
K
Kāpēc Eiropas parlamenta deputāts,partijas TB/LNNK priekšsēdētājs,ekonomikas zinātņu doktors Roberts Zīle neierosina Latvijā,tāpat kā Luksemburgā vai Polijā pārtikas pamatproduktiem noteikt 3%,vai vismaz 5,5% vai 6% PVN likmi kā Francijā un Luksemburgā? Nacionālistiem,Zīles kungs,arī vajag ēst! Ne jau visiem ir iespējams iepirkties par 30-40% letāk Polijas pierobežas veikalos,sildot Polijas ekonomiku!
Jūlija
J
Un,nekādi (arī TB/LNNK,tāpat kā PLL) nevar pieradināt pie domas,ka iedzīvotāju ienākuma nodokļa pakāpeniskā samazināšana visiem,t.sk.miljonāriem, ir labāka par ienākuma nodokli pēc maksātspējas un tūlītēju neapliekamā minimuma palielināšanu līdz iztikas minimumam!
vēl tagad
v
kraukļamalēji ved, zog zeltu, zog represēto naudu...viss taču turpina notikt

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA.LV IEPRIEKŠ RAKSTĪJA:

Ronis mudina "beidzot aprakt" Ribentropu un Molotovu

Kažociņš: krievvalodīgie jūtas aizvainoti, ka ir atstumti

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas