Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

ZM: pāragri izdarīt secinājumus, kas saimniekos Braslas zivjaudzētavā

Zemkopības ministrija paziņojusi, ka žurnālisti par agru izdarījuši secinājumus, kas vatrētu nomāt zivjaudzētavas Latvijā. Turklāt vēl neesot pieņemts lēmums, vai zivju audzētavas - „Ķegums”, „Sērene”, „Kārļi” un „Brasla”, tiks nodotas privatizācijai.

Jautājums par minēto zivju audzētavu darbības pārtraukšanu un „Latvijas Zivju resursu aģentūra” (LZRA) zivju resursu atražošanas restrukturizāciju 2009.gada budžeta samazinājuma dēļ kļuvis aktuāls jau 2008.gada beigās, atzīst ministrija. Šis jautājums ticis skatīts ministrijas vadības apspriedē 28. janvārī. “Ja līdz šim ZM arī tika saņemti kādi pieteikumi zivjaudzētavu nomai vai atsavināšanai, tiem nav nekādu juridisku seku, jo ZM tikai tagad sadarbībā ar LZRA un VSIA „Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi” izvērtē turpmāko zivju audzētavu pastāvēšanas iespējas un kā vienu no tām - audzētavu nomas nosacījumus, kas būtu pamatā publiskam konkursam uz šo audzētavu nomu ar mērķi pēc iespējas saglabāt to darbības specifiku – zivju mazuļu audzēšanu un audzētavu profesionālo speciālistu, zivkopju darba pieredzes tālāku izmantošanu,” paziņojumā uzsver ZM.

ZM vērtējot LZRA iesniegtos ekonomiskos aprēķinus, kuri liecina, ka atsevišķu zivju audzētavu pastāvēšana, ņemot vērā ekonomisko situāciju, turpmākajos gados var būt apdraudēta.

Raidījums Nekā personīga vēstījis, ka vienu no tām — Braslas zivaudzētavu — vēlas apsaimniekot Braslas HES līdzīpašnieki, kuru vidū ir arī ekspremjera Aigara Kalvīša sieva, tā sperot pirmo soli privatizācijas virzienā. Pieteikums esot iesniegts, piecas dienas pirms ministrija lēmusi par šo īpašumu turpmāko likteni. Raidījums informēja, ka minētās zivaudzētavas modernizēšanā valsts vēl nesen ieguldīja vairāk par pusmiljonu latu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Pusgada laikā paredzēts slēgt četras no valstij piederošajām zivju audzētavām

PS prasa Godmanim atbildes par Braslas zivju audzētavu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas