Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Žurnālisti: ja ministram nav ko teikt, nebūs ko teikt arī krieviski un angliski

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
līdzīgi
l
krievu žurnālisti līdzīgi Šarikovam no Suņu sirds. Viņiem dod iespēju strādāt, bet šie kož valstij -neievēro valodas likumu.
dusmas
d
Cik ilgi visādi seklie žurnaļugas būs baigie eksperti un vēl trakāk, pieprasīs Latvijas valsts ministriem ar viņiem runāt svešvalodās??! Man galīgi vienalga cik valodas prot ministrs, tas nu gan nav galvenais viņa darbā! Lai tie krievu puišeļi mācās jautāt latviski! Un Slaktera vaina ir tikai tik, ka viņš mēģināja runāt angliski. Lai tulko no latviešu valodas tie, kam to vajag!
kaka
k
izvilka 3 bomzhus no miskastes, iedeva dreebites tiiras un nopsauca vinjus par ekspertiem.
valoda vs smadzenes
v
ja nav ko teikt, tad neviena valoda nepaliidzees, pat ne latviessu, bet ja nav smadzenes, tad pat tad, kad nav ko teikt - neko neizdomaas ko teikt!
kkk
k
Žurnālisti ar to vēlas parādīt, ka varas cilvēki Vācijā runā arī lielas sabiedrības daļas valodā, vērtē politik.de galvenais redaktors Dushan Bushan. Atbildot turciski, amatpersonas parādītu labo gribu. Ach so....
Kārlis
K
Kad beidzot kautrīgajiem bāleliņiem tās lunkanās muguriņas iztaisnosies??
lūriķis
l
Pareizi,Necīņā tādus nepublicētu.
krauklis
k
Pareizi, tieši tādus komentārus Diena gaida un gaida, un nevar sagaidīt!
lno
l
Desmitniekā!:)
ZBL
Z
Kādā valodā runā TP darboņi mēs dzirdējām Jūrmalgeitas ierakstos. Korupcijas valoda ir šo zeļļu pamatvaloda.
lūriķis
l
Vai tad rakstam ir arī saturs,prasta parunāšana par pierasto tematu,latviešu nacionālisti negrib runāt lielajā krievu valodā ,un otrādi.Tautas partija,tas tāds labs slogans idiotiem,ne tur tautas ne partijas.
drakons
d
Raksta saturu nemaz nevajag analizēt - te viss ir skaidrs - bliežam pret Tautas partiju. Šāda mērķa labā Diena ir gatava arī valodas jautājumus pārdot par grašiem.
lūriķis
l
Ja esi stulbāks par intervētāju,nelīdzēs pat mandarīnu-ķiniešu valodas zināšanas,jo tavu stulbumu atkodīs jau pēc pāris jautājumiem.
onkuliņš
o
tikai apsveicami - piekrītu ka Latvijas krievu žurnālisti necenšās uzdot jautājumus latvisksi pat valsts prezidentam - viņiem dziļu uzdirst uz latviešiem - toties latvju bāleliņi "žurnālisti" ārkārtīgi baidās no krieviem ka pat uz ielas intērvē perdeli bukstierējot pa krieviski
replika
r
kāpēc ne lietuviski, ukrainiski, franciski. Es lietuviešu vietā apvainotos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VĒRTĒ EKSPERTI

Dmitrijs Petrenko, politika.lv galvenais redaktors

Kāpēc radio un televīzijas žurnālisti vēlas ar amatpersonām runāt latviski? Ne jau tāpēc, ka žurnālisti nerunā latviski, jautājums ir, ka žurnālisti grib parādīt, ka varas cilvēki runā tik lielas sabiedrības daļas valodā, jo šeit ir daudz cilvēku, kuriem dzimtā valoda ir krievu. Tas ir jautājums par labo gribu, vai amatpersonas vēlas runāt ar šo sabiedrības grupu, vai nē, bet piespiest, protams, nevienu nevar. Loģika, ja man nesanāk, tad nedarīšu, ir dīvaina. Nu, piemēram, ja nesanāk runāt angliski, tad labāk nedarīšu, nevis iešu un iemācīšos.

Vladislavs Andrejevs, žurnālists, TV5

Jaungada cirks. Kad politiķiem nav ko piedāvāt saviem vēlētājiem, izņemot konfrontāciju, viņi mēģina spēlēt uz patriotiskām jūtam. To nesen izdarīja TB/LNNK, uztaisot šausmu filmiņu par krieviem. Tagad Segliņš atsakās runāt krieviski. Nu, negrib cilvēks runāt krieviski, lai nerunā! Mēs ar prieku pārtulkosim, jo labi runājam latviski un neplānojam no tā atteikties. Kaut esam vienīgais Latvijā krievu televīzijas ētera kanāls un 99% no visiem ziņu raidījumu varoņiem brīnišķīgi runā krieviski. Tikai – kāds šeit sakars ar Bloomberg'u? Segliņš ļoti labi runā krieviski un salīdzināt iekšlietu ministra krievu valodu ar finanšu ministra angļu – nebūtu pareizi. Vienīgais mērķis – atriebties krievu medijiem par visu, kas pēdējā laikā skan (un, ticiet, vel skanēs) par vēsturisko Slaktera interviju un viņa darbību valdībā. Kad Segliņam nav ko teikt – viņam nav ko teikt ne krieviski, ne latviski. Kādreiz ministrs nolēma nerunāt ar policistiem piketos... Labs kompetences paraugdemonstrējums. Klusumam nav nacionalitātes…   
Slakteris apkaunojās pa visu pasauli – jo nemāk runāt angliski, bet runā. Segliņš otrādi – prot runāt krieviski, bet nerunā. Rezultāts abos gadījumos diemžēl ir vienāds. Smieklīgi. Un tikai. Oranžie nezina kā glābt savu partiju un mēģina pievērst sev uzmanību, izmantojot lētus nacional-radikāļu paņēmienus.

Rita Ruduša, žurnāliste, laikraksts Diena

Valodas izvēlei teorētiski nav nozīmes – svarīgi ir, lai teiktais liecinātu par inteliģenci, kompetenci un pieklājību. Ir valstsvīri, kuri konsekventi sniedz intervijas vai saka publiskas uzrunas tikai dzimtajā valodā. Piemēram, bijušais Čehijas prezidents Vāclavs Havels gandrīz vienmēr runāja čehu valodā, lai gan labi pārvaldīja arī vairākas citas. Viņa teiktais vienmēr bija pārdomāts, jēgpilns un eleganti formulēts. Latvijas politiskās elites gadījumā gan uzvedības, gan valodas pamata iezīme ir mačisms. Vai “cūciska tauta” izklausās labāk, nekā “a nation of swines”? Jebkurā gadījumā klausītājs dzirdētajā nesaklausīs inteliģenci, kompetenci un pieklājību.


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas