Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Žurnālistu asociācija nosoda ierosinājumu neļaut medijiem uzturēties Saeimas sēžu zālē

Dažu Saeimas deputātu un komisiju pārstāvju vēlme ierobežot žurnālistu iekļūšanu Saeimas sēžu zālē ir demokrātiskai sabiedrībai nepieņemama un arī nelikumīga, portālam Diena.lv norādīja Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) valdes priekšsēdētāja Anda Rožukalne.

Jau ziņots, ka Zaļo un zemnieku savienības savienības (ZZS) frakcijas deputāts Jānis Klaužs pauda viedokli, ka plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem vajadzētu liegt uzturēties Saeimas sēžu zālē, jo viņi apgrūtina deputātu darbu. "Viņi vienkārši ir jāmet ārā no turienes. Viņi kāpj uz galvas un pārsniedz elementāras pieklājības robežas," sašutumu pauda J.Klaužs.

LŽA Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai atgādināja, ka saskaņā ar LR Satversmes 22.pantu Saeimas sēdes ir atklātas. Tāpēc aicinājums no Saeimas plenārsēžu zāles izraidīt žurnālistus ir pretrunā ar valsts pamatlikumu, skaidroja A.Rožukalne.

LŽA vērsa deputātu uzmanību, ka žurnālisti tikai atspoguļo to, kas plenārsēžu zālē notiek. "Ja deputātiem ir nepieņemami, ka viņus TV parāda runājam pa tālruņiem, atgādinām, ka pie Saeimas plenārsēžu zāles durvīm ir norādījums - mobilie tālruņi tur nav atļauti," pauda A.Rožukalne.

LŽA cer, ka Saeimas deputāti apdomāsies un sapratīs, ka "šie ierosinājumi ir karstumā tapuši un nav tālāk virzāmi".

LŽA aicināja arī citas Latvijas žurnālistus un medijus apvienojošas organizācijas paust savu attieksmi par šīs Saeimas komisijas nodomu sagatavot vēstuli Saeimas Prezidijam, lai ierobežotu žurnālistu uzturēšanos Saeimas sēžu zālē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas