Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

ZZS vēlas pastiprināt savu varu Jelgavas domē

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās vēlas paplašināt esošo sešu deputātu pārstāvniecību Jelgavas domē, aģentūrai LETA pauda politiskā spēka pārstāvis un deputāts Vilis Ļevčenoks.

Šogad saraksta līderis, kā ierasts, būs pilsētas mērs Andris Rāviņš un piekrišanu startēt vēlēšanās devuši visi līdzšinējie deputāti, taču no dalības sarakstā vēl iespējams atteikties. Tā kā Jelgavā nodibināta Latvijas Zaļās partijas nodaļa, šogad ZZS sarakstā Jelgavā tiks pārstāvēts arī šis politiskais spēks.

"Līdz šim palielinājām deputātu skaitu, ceram to darīt arī šogad," par ZZS plāniem paplašināt pārstāvēto deputātu skaitu Jelgavā atklāja Jelgavas domes deputāts.

Ļevčenoks pauda, ka ne visus solījumus, kas tika iestrādāti iepriekšējā priekšvēlēšanu programmā, izdevies izpildīt, taču tas esot saistīts tikai ar laika trūkumu. "Neizdevās izbūvēt satiksmes terminālu un tirgu, bet projekta īstenošana sākta, un to realizēsim. Tāpat bija plānots noasfaltēt Romas ielu, bet to nevarējām paveikt, jo Sadales tīkls velk savus kabeļus, negribējām veikt darbus, kamēr visas komunikācijas nav izbūvētas, bet katra iestāde darbus plāno attiecīgi pieejamam finansējumam," stāstīja domes deputāts.

Kā lielākos izaicinājumus nākamajā domes sasaukumā Ļevčenoks minēja Jelgavas Valsts ģimnāzijas pārbūvi, Loka maģistrāles un Depo mikrorajona ielu rekonstrukciju. Tāpat pašvaldība iecerējusi izbūvēt daudzdzīvokļu māju, kurā būtu pieejami īres dzīvokļi, piemēram, pilsētai nepieciešamajiem speciālistiem. Darbi paredzēti arī esošajā sociālajā namā Stacijas ielā 13.

Iegūt vismaz četrus mandātus esošo trīs vietā vēlēšanās cer Saskaņa. "Lai jelgavnieki vērtē," pauda deputāts Ivars Jakovels, kurš, līdzīgi kā iepriekš, vēlēšanās būs saraksta līderis. Līdz ar viņu startēs esošie Saskaņas domes deputāti, kā arī bijušie deputāti Andrejs Eihvalds un Anatolijs Ļitvinovs. Tāpat pieteikts boksa treneris Aleksandrs Knohs, sabiedriskā aktīviste Viktorija Rubika un citi.

Kā savas prioritātes darbam domē Saskaņa izvirzījusi sociālo aizsardzību, stimulējot jaunu darbu vietu radīšanu, infrastruktūras sakārtošanu mikrorajonos un sabiedrības integrāciju. "Pēdējos gados centru izdevās sakārtot, bet diemžēl pabērna lomā ir mikrorajonu ielas," par nepieciešamību sakārtot Atmodas, Satiksmes, Prohorova ielu, Meiju ceļu un Loka maģistrāli pauda Jakovels. Tāpat partija uzstāj, ka Jelgavas pašvaldībai jāturpina finansējuma piešķiršana valsts valodas kursiem, pilsonības iegūšanas sagatavošanās kursiem, dažādām mazākumtautību organizācijām, tādējādi veicinot sabiedrības saliedētību un integrāciju.

"Viens no priekšlikumiem, ko iesniedzām Jelgavas pašvaldībai, bija realizēt Pasta salā esošās publiskās slidotavas nojumes projektu, uzsverot, ka tas ļaus pagarināt slidotavas sezonu un gūt papildus ienākumus. Ar prieku varam informēt, ka pašvaldībai tika piešķirts valsts budžeta finansējums 350 000 eiro apmērā atklātās publiskās slidotavas jumta konstrukcijas projektēšanai un izbūvei. Tāpat ierosinājām realizēt arī pirmsskolas izglītības iestāžu ēdnīcu virtuvju modernizācijas programmu, kas veicinātu ēdināšanas kvalitātes uzlabošanos. Esam gandarīti, ka pirmsskolas izglītības iestāžu remontdarbiem budžetā paredzēti gandrīz 177 000 eiro, kas nozīmē, ka jau tuvākajā laikā mazie jelgavnieki ikdienu pavadīs vēl patīkamākās un sakoptākās telpās, turklāt ik dienu baudīs gardas un veselīgas maltītes," par jau padarīto informēja Jakovels.

Saskaņas deputāti arī nākamajā sasaukumā ir gatavi atbalstīt valdošā - ZZS - spēka lēmumus domē, ja vien tie nenonāks pretrunās ar partijas viedokli. "Arī šajā sasaukumā stingri iestājāmies, piemēram, pret jaunu azartspēļu vietu atvēršanu, ko neatbalstīsim arī turpmāk," stāstīja domes deputāts.

Nacionālā apvienība (NA) vēlēšanās Jelgavas domē cer iegūt vismaz četras deputātu vietas no 15, kas ir divreiz vairāk nekā pašlaik, aģentūrai LETA pauda domes priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības programmā Jurijs Strods.

Viņš atzina, ka plāno piedalīties jūnijā gaidāmajās vēlēšanās un ir pilnvarots sagatavot kandidātu sarakstu. "Pēc manām prognozēm mēs varētu iegūt daudz vairāk vietu, nevis vienkārši vairāk. Mūsu mērķis ir piecas deputātu vietas, bet domāju, ka varam cerēt vismaz uz četrām," skaidroja Strods, ar kuru domē strādā arī no NA ievēlētais Roberts Šlegelmilhs.

Viņaprāt, NA lielāku atbalstu varētu iegūt ģeopolitiskās situācijas dēļ, līdz ar to arvien vairāk iedzīvotāju sāk atbalstīt konservatīvās, nevis liberālās vērtības. "Tāpat, patīk kādam vai nepatīk, 16 gadus sadarbojoties Jelgavas domē ar "zemniekiem" koalīcijā, ir daudz kas paveikts. Ir redzams virziens, kādā iets līdz šim un kādā iesim," pauda Strods.

Kā lielākos darbus, kurus izdevies īstenot šajā domes sasaukumā, Strods min pašvaldības atbalsta programmu daudzdzīvokļu māju pagalmu labiekārtošanai, atbalstu privātmāju pieslēgšanai kanalizācijai un ūdensvadam. Izstrādes procesā ir noteikumi, kas paredz pašvaldības atbalstu daudzdzīvokļu renovācijai energoaudita veikšanas un projekta sagatavošanas stadijā. "Solījām jaunus bērnudārzus, tie ir," paveikto uzskaita deputāts, kurš ir gandarīts arī par latviskās vides elementiem, kas tiek izvietoti pilsētā.

Latvijas Reģionu apvienības Jelgavas nodaļa kā pilsētas mēra amata kandidātu nākamajās pašvaldību vēlēšanās ir nominējusi pašreizējo Dobeles novada izpilddirektora vietnieku Gunāru Kurloviču, kurš iepriekš vairākus gadus ieņēmis Jelgavas izpilddirektora amatu, tāpat arī startējis 2013.gada vēlēšanās no Vienotības saraksta, taču jelgavnieku atbalstu nav guvis.

Kā LRA Jelgavas saraksta līderi pašvaldību vēlēšanām tiek pieteikti arī pašreizējie Jelgavas domes deputāti Saulvedis Šalājevs un Jānis Bacāns, kā arī uzņēmējs Atis Jaunzems un ārsts Mareks Lielais. Politiskais spēks kā savas prioritātes darbam nākamajā Jelgavas domes sasaukumā min ekonomikas izaugsmes veicināšanu pilsētā, pilsētas dzīvesvides uzlabošanu un atbalstu jaunajam ģimenēm.

"Latvijas Reģionu apvienībā ietilpstošā Reģionu alianse Jelgavas domē līdz šim ir strādājusi opozīcijā, bet nākamajām pašvaldību vēlēšanām mēs veidojam komandu ar ambiciozu mērķi – sastādīt nopietnu konkurenci līdzšinējai valdošajai varai Jelgavā ar pārdomātu un Jelgavas iedzīvotājiem saistošu piedāvājumu un programmu. Mēs vēlamies attīstīt Jelgavu kā spēcīgu reģionālo centru, koncentrējot atbalstu vietējās uzņēmējdarbības attīstībai, izglītībai, kā arī iedzīvotāju dzīves vides uzlabošanai un jaunajām ģimenēm," uzsver LRA Jelgavas mēra amata kandidāts Kurlovičs.

LRA uzskata, ka Jelgavas iedzīvotāju labklājības pamats ir pilsētas ekonomiskā izaugsme – vienai no pašvaldības darba prioritātēm ir jābūt atbalsta palielināšanai vietējās uzņēmējdarbības attīstībai, izmantojot visus pašvaldībai pieejamos instrumentus, tai skaitā nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus, norāda politiskā spēka pārstāvji.

Tāpat kā iepriekš, Vienotības saraksta galvgalī būs viens no diviem politiskā spēka Jelgavas domes deputātiem, domes priekšsēdētāja vietnieks Aigars Rublis.

Rublis klāstīja, ka partijas sarakstā vēlēšanās Jelgavas domē kandidāti galvenokārt būs partijas Jelgavas nodaļas biedri.

"Varbūt būs arī kāds "nebiedrs", bet tie būs kādi trīs, ne vairāk. Tāpēc īpašiem pārsteigumiem droši vien nevajag gatavoties. Būs cilvēki, kas ir ar diezgan labu atpazīstamību savā profesionālajā darbībā," aģentūrai LETA stāstīja Rublis, skaidrojot, ka uzsvars tiks likts uz jauniem, pieredzējušiem profesionāļiem, kuri ar savu darbu daudz pierādījuši un ir spējīgi darīt vairāk.

Pats domes priekšsēdētāja vietnieks būs saraksta līderis un pretendents mēra amatam.

Viņš ir pārliecināts, ka Vienotība var lepoties ar to, ko paveikusi, strādājot Jelgavas domē, jo politiskais spēks esot izpildījis 80% no priekšvēlēšanu programmas solījumiem. Kā paveiktos darbus Rublis minēja trīs pirmsskolas izglītības iestāžu atvēršanu Jelgavā, sporta infrastruktūras sakārtošanu, pedagogu algu palielināšanu.

"Kā panākums noteikti jāmin arī Jelgavas 2.speciālās internātskolas zāles būvniecība. Kad apvienojām internātskolu un 1.pamatskolu, viens no pamatskolas bērnu vecāku jautājumiem bija, kur bērni sportos. Bija bažas par to, kur tiks aizvadītas sporta nodarbības, bet mēs solījām sporta zāli, un solījums tika izpildīts," pauda deputāts.

Top komentāri

Vecā sarkanā nāve
V
arvienu briesmīgāk izskatās. Drīz varēs glabāt purva rāvā un viena draņķa būs mazāk.
Nomenklaturščikus ziepēs
N
Paldies vecajiem komunistiem - lemberdzēniem, ka Latvija velkas Baltijas pakaļā un jēdziens "tiesiskums" ir zaudējis savu jēgu. Bet tāpat atradīsies auni, kuri paklausīgi ievēlēs šo ūsaino nelieti.
Dzērājs, zaglis, izspiedējs
D
Jūrmalas domē viss ir pa vecam. Vienīgi izkārtne Truksnim aizlikta priekšā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas