Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

1.aprīlī Rīgā, Jūrmalā un Ogrē VID klientus apkalpos līdz pieciem

Lielā apmeklētāju skaita dēļ Valsts ieņēmumu dienests (VID) arī pirmssvētku dienā - šī gada 1. aprīlī - VID Rīgas nodokļu administrācijas nodaļās Rīgā, Jūrmalā un Ogrē strādās līdz pulksten 17:00.

Lēmums nesaīsināt VID Rīgas nodokļu administrācijas nodaļu darba laiku pirmssvētku dienā pieņemts tādēļ, lai tie iedzīvotāji, kuriem gada ienākumu deklarācija par 2009.gadā gūtajiem ienākumiem ir obligāti jāsniedz VID līdz šī gada aprīlim, to varētu pagūt izdarīt vēl 1.aprīlī līdz pat pulksten 17:00.

Izmaiņas pirmssvētku dienas darba laikā neskars VID Lielo nodokļu maksātāju pārvaldi Jeruzalemes ielā 1, Rīgā –  tajā apmeklētājus 1. aprīlī pieņems līdz pulksten 16:00.

VID atgādina, ka gada ienākumu deklarācija līdz 2010.gada 1.aprīlim obligāti jāiesniedz iedzīvotājiem, kuri 2009.gadā: veikuši saimniecisko darbību (piemēram, ir individuālā uzņēmuma īpašnieki, izīrē savu īpašumu, ir zemnieku saimniecības īpašnieki u.c.); guvuši ienākumus ārvalstīs; bijuši nodarbināti uz starptautiskos pārvadājumos izmantojama kuģa un guvuši ienākumus, no kuriem izmaksas vietā (Latvijā) nav ieturēts nodoklis; guvuši ar nodokli neapliekamos ienākumus, kas kopumā 2009.gadā pārsniedza 3000 latus (piemēram, gūti ienākumi no personiskās mantas pārdošanas); guvuši ienākumus, kuriem piemēro 23% iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmi un papildus guvuši vairāk kā 600 latus ienākumus, kuriem piemērota 15% iedzīvotāju ienākuma nodokļa likme (piemēram, fiziskām personām, kuras saņēmušas darba algu un papildus autoratlīdzības vairāk kā 600 latus gada laikā); guvušas ienākumus no īpašuma (piemēram, fiziska persona reģistrējusi VID īpašuma iznomāšanas līgumu un ienākumiem piemērota iedzīvotāju ienākuma nodokļa 15% likme); guvuši citus ar nodokli apliekamus ienākumus, no kuriem izmaksas vietā nav ieturēts nodoklis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas