Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas satiksmē netipiski daudz darbinieku izņēmuši slimības lapas; daļa sirdzēju esot vakcīnskeptiķi

Uzņēmums Rīgas satiksme vērsies Veselības inspekcijā aizdomās par to, ka daļai tā pret Covid-19 nevakcinēto darbinieku šobrīd izsniegtās slimības lapas piešķirtas nepamatoti. Tā raidījumā Spried ar Delfi teica uzņēmuma vadītāja Džineta Innusa.

Viņa arī norādīja, ka uzņēmums sekos valdības noteiktajai kārtībai un no 15.novembra no darba varētu tikt atstādināti aptuveni 200 pret Covid-19 nevakcinēti darbinieki.

Uzņēmums "Rīgas satiksme" vērsies Veselības inspekcijā, lai tā pārbaudītu slimības lapu pamatotību.

Innusa raidījumā norādīja, ka "Rīgas satiksmē" vakcinēti 80% no visiem 3600 darbiniekiem, bet vēl 500 darbiniekiem vakcinācijas process uzsākts, tostarp vakcinējot viņus darba vietā.

"Iespējams, mums būs apmēram 200 darbinieki, kuri būs izlēmuši nevakcinēties. Mūsu rīcība būs tieši tāda, kā valdība ir noteikusi - atstādināšana un pēc tam jautājums par darba attiecību saglabāšanu," skaidroja Innusa.

Viņa arī atzina, ka šobrīd uzņēmumā netipiski daudzi darbinieki izņēmuši slimības lapas un Covid-19 ir tikai dažiem no sirdzējiem, kamēr būtiski lielāks skaits darbinieku, nekā parasti saslimuši ar citām "rudens kaitēm". Daļa no šiem sirdzējiem esot arī "vakcīnskeptiķi".

Līdzīgu informāciju šodien Latvijas Radio pauda pašvaldības iestāžu pārstāvji, norādot, ka pēc valdības lēmuma, ka valsts un pašvaldību iestādēs strādājošajiem no 15.novembra ir obligāti ir jābūt vakcinētiem pret Covid-19, nedaudz pieaudzis izsniegto darba nespējas lapu skaits

Latvijas Radio informēja, ja tiek konstatēti pārkāpumi darbnespējas lapu izsniegšanas kārtībā, ārstu var saukt pie administratīvās atbildības.

Saskaņā ar Veselības inspekcijas informāciju, darba devēji inspekcijā regulāri iesniedz sūdzības par saviem darbiniekiem izsniegtu darbnespējas lapu pamatotību, bet šoruden šādu sūdzību skaits esot lielāks nekā ierasts, vēsta Latvijas Radio. Biežāk sūdzības par nepamatotām darba nespējas lapām iesniedz valsts un pašvaldību iestādes, ļoti reti - privāti uzņēmumi.

Veselības inspekcijas pārstāve Elīna Ermansone pastāstīja, ka 2020.gadā tika izskatīti 348 iesniegumi, bet šī gada pirmajā ceturksnī jau 230 iesniegumi.

Kā ziņots, 8.oktobrī Ministru kabineta sēdē pieņemtais drošības pasākumu kopums nosaka, ka valsts un pašvaldību institūciju, tai skaitā kapitālsabiedrību, darbinieki un amatpersonas no 15.novembra savus darba pienākumus var veikt tikai tad, ja viņiem ir vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas