Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Rīgas satiksmes autobusu iepirkuma konkursā saņemti četri piedāvājumi, trolejbusu iepirkumā - viens

Pašvaldības SIA Rīgas satiksme ceturtdien atvērusi autobusu un trolejbusu iepirkuma konkursos iesniegtos piedāvājumus - autobusu iepirkuma konkursā pieteikušies četri pretendenti, bet par trolejbusu iepirkumu interesējies tikai viens piegādātājs, pastāstīja uzņēmuma preses sekretārs Viktors Zaķis.

Trolejbusu iepirkuma konkursā vienīgais piedāvājums saņemts no Čehijas kompānijas Škoda, kas uzvarēja arī iepriekšējā trolejbusu iepirkuma konkursā 2006.gadā un līdz 2009.gadam piegādāja 150 jaunus trolejbusus kopumā par 42,5 miljoniem latu. Škoda 2008.gadā uzvarēja arī Rīgas satiksmes zemās grīdas tramvaju iepirkuma konkursā un līdz 2010.gadam piegādājusi Rīgai 20 jaunus tramvajus par 36,4 miljoniem latu.

Autobusu iepirkuma konkursā piedāvājumus iesnieguši ražotāji no Polijas Solaris, vācu ražotāji Mercedes Benz, Itālijas, Francijas un Vācijas dibinātā kompānija Iveco, kā arī Latvijā izveidotais uzņēmums Amoplant.

Ar diviem konkursa pretendentiem Rīgas domei bijuši darījumi arī iepriekš. No 2002.gada jūlija līdz 2006.gada decembrim Rīgas satiksmei tika piegādāti Vācijas autobūves koncerna Daimler ražoti 117 Mercedes Benz autobusi, kuru iegādē vēlāk atklājās starptautisks kukuļošanas skandāls, uzpērkot Rīgas domes amatpersonas. Savukārt Solaris iepriekš uzvarējis iepirkuma konkursā 2004.gadā, kad Rīgas satiksmei piegādāja 63 jaunus autobusus.

Ņemot vērā dokumentācijas apjomu, piedāvājumu izvērtēšana varētu notikt apmēram mēneša laikā.

Zaķis pagaidām atturējās komentēt, kāda ir iesniegto piedāvājumu cena un vai tā ievērojami atšķiras no Rīgas satiksmes prognozēm.

Jau ziņoja, ka Rīgas satiksmes attīstības stratēģija paredz tuvāko piecu gadu laikā iegādāties 125 jaunus trolejbusus un 175 jaunus autobusus, kas tiks piegādāti pakāpeniski piecu gadu laikā. Tos paredzēts izmantot visos maršrutos, nomainot gados vecākos transportlīdzekļus, bet nolietotos transportlīdzekļus Rīgas satiksme centīsies pārdot izsolē.

Plānots, ka no 175 autobusiem 70% būs 18 metrus garie transportlīdzekļi, bet 30% - standarta īsie autobusi, savukārt visi trolejbusi būs 18 metrus gari.

Iepirkuma nolikums paredz, ka sabiedriskā transporta līdzekļu ražošanai finansējums būs jāpiesaista pašiem ražotājiem, jo Latvijas lielākās bankas nav izrādījušas interesi par šo projektu. Rīgas satiksme uzsver, ka uzņēmuma parādsaistības tiek plānotas tā, lai kredītu maksājumi nepārsniegtu 20% no kopējā finanšu apjoma.

Kā ziņots, Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) par šo Rīgas satiksmes iepirkuma konkursu tika saņemtas vairākas sūdzības - 6.oktobrī IUB vērsušies divi uzņēmumi - SIA Artra apstrīdējusi gan autobusu, gan trolejbusu iepirkumu, bet pārvadājumu firma SIA Multilines paudusi iebildumus par autobusu iepirkuma konkursu. 30.novembrī par zemās grīdas autobusu piegādi, kā arī par zemās grīdas savienoto trolejbusu piegādi sūdzības iesniegusi juridisko pakalpojumu firma SIA Agmen Consulting Bureau, kas iepriekš izteikusi pretenzijas arī pret Daugavpils pašvaldībā izsludināto tramvaju iepirkuma konkursu, taču IUB šīs sūdzības nav atzinis par pamatotām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas