Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Rīgas satiksmes mājas lapā sākusies balsošana par bērna zīmējumu uz e-talona

Rīgas satiksmes interneta mājas lapā www.rigassatiksme.lv ikviens apmeklētājs var apskatīt bērnu zīmētos zīmējumus un nobalsot par sev tīkamāko, kas pēc tam tiks uzdrukāts uz e-talona. Balsošana turpināsies līdz 1. jūlijam, savukārt, jau šī gada beigās tirdzniecības vietās būs pieejami e-taloni ar balsotāju izvēlēto zīmējumu, portālu Diena.lv informēja Rīgas satiksmē.

Rīgas satiksme rīkoja pasākumu Bērnu slimnīcas Hematoonkoloģijas bijušajiem pacientiem, kuri šobrīd ir veiksmīgi uzvarējuši vēzi. Kopš pagājušā gada norisinās Bērnu slimnīcas fonda un domubiedru rīkotā labdarības akcija Saulainas dienas, kuras ietvaros tiek vākti līdzekļi nodaļas rekonstrukcijai. Bijušie nodaļas pacienti paši ir pieredzējuši, ko nozīmē ārstēties neatbilstošās un novecojušās telpās, tāpēc arī aktīvi iesaistās pasākumos, lai atbalstītu nodaļas rekonstrukciju.

Rīgas satiksmes uzaicinājums zīmēt e-talonu bērniem ir gan interesants piedzīvojums, gan arī lieliska iespēja pievērst sabiedrības uzmanību labdarības akcijai. Bērniem tika organizēta ekskursija, un tās laikā bērni aplūkoja, kādi darbi tiek veikti depo – kā smēdē izgatavo rezerves daļas, kā remonta zonā un apkopes cehā notiek transporta līdzekļu uzkopšana, krāsošana u.c. darbi, kas saistīti ar tramvaju uzturēšanu un arī vadīšanu. Pēc ekskursijas bērni mākslinieka Jāņa Anmaņa vadībā zīmēja zīmējumus par tēmu Rīgas satiksmei 10 gadi.

E-talona dizaina zīmēšanas tēma šogad izvēlēta par godu uzņēmuma 10 gadu jubilejai – atgādināsim, ka 2003.gada 20.februārī, apvienojot autobusu parkus Imanta un Tālava, tika likts pamats jauna uzņēmuma izveidei – Rīgas satiksme. Divus gadus vēlāk uzņēmumam tika pievienota Tramvaju un trolejbusu pārvalde, Rīgas autostāvvietas un Rīgas domes autobāze, un tas kļuva par vienu no lielākajiem pašvaldības uzņēmumiem, kurā šodien strādā vairāk nekā 4000 darbinieku. 2013.gada 20.februārī Rīgas pašvaldības uzņēmumam Rīgas satiksme apritēja 10 gadi.

Tradīcija reizi gadā rīkot pasākumu bērniem, kura ietvaros tiek zīmēti zīmējumi e-talonam, Rīgas satiksmē turpinās jau 4 gadus. 2010. un 2012.gadā Rīgas satiksmē viesojās bērni no Rīgas bērnu namiem. Savukārt 2011.gadā Rīgas satiksmē viesojās bērni no Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas un Latvijas Bērnu un jauniešu mākslinieciskās fantāzijas akadēmijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas