Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Aiztur aktīvistu, kurš cenšas izjaukt jauno "mikriņu" prezentācijas pasākumu Rātslaukumā

Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki otrdien neilgi pēc plkst.12 Rātslaukumā aizturēja kādu aptuveni 50 gadus vecu vīrieti, kurš aktīvi centās iejaukties jauno maršrutu mikroautobusu prezentācijas pasākumā.

Kā novēroja aģentūra LETA, jau vairākas minūtes pirms pasākuma atklāšanas minētais vīrietis gāja klāt Rīgas domes un Rīgas satiksmes pārstāvjiem un izteica pārmetumus par to, ka mikroautobusi Mercedes-Benz Sprinter uz Rātslaukumu ir atbraukuši bez valsts reģistrācijas numurzīmēm, tādējādi pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus. Nedaudz vēlāk vīrietis skaļā balsī sāka pārmest domniekiem un Rīgas satiksmes vadītājam Leonam Bemhemam korumpētību.

Kauninātās amatpersonas uz vīrieša pārmetumiem centās nereaģēt, taču viņš nelikās mierā. Pēc neilga brīža no Rīgas domes Rātslaukumā iznāca Pašvaldības policijas pārstāvis, kurš sāka sarunu ar aktīvistu, taču vīrietis izvilka mobilo tālruni un kādam piezvanīja, vienlaikus skaidrojot municipālās policijas pārstāvim, ka viņš patlaban runā ar kādu Māri - citas lielas pašvaldības policijas priekšnieku.

Kad Rātslaukumā sākās mikroautobusu prezentācijas pasākums un savu uzrunu teica pilnsabiedrības "Rīgas mikroautobusu satiksme" vadītājs Vitālijs Komars, aktīvais vīrietis sāka klaigāt, piegāja pie mikrofona un sāka tajā izteikt pārmetumus pašvaldības amatpersonām. Uzreiz pēc tam divi Pašvaldības policijas darbinieki viņu aizturēja un ieveda Rīgas domē. Savukārt Komars turpināja savu uzrunu.

Kā ziņots, Rātslaukumā iepretim Rīgas domei pilnsabiedrība Rīgas mikroautobusu satiksme otrdien prezentē septiņus jaunos minibusus Mercedes-Benz Sprinter, kuri pilsētas ielās pakāpeniski sāks kursēt no maija.

Pašvaldība norāda, ka, ieviešot jaunos mikroautobusus, tiks būtiski sakārtota arī sabiedriskā transporta kustības kārtība - mikroautobusi kursēs pēc stingri noteikta saraksta un norēķināšanās tajos notiks ar e-talonu, tāpat kā pārējos Rīgas sabiedriskā transporta līdzekļos. Laika posmā no maija līdz oktobrim Rīgas ielās pakāpeniski tiks ieviesti jauna standarta 180 satiksmes mikroautobusi, kas ir daudz drošāki un komfortablāki par pašreiz esošajiem transporta līdzekļiem, ieviešot jaunu sabiedriskā transporta standartu, kas pasažieriem nodrošinās mūsdienīgu, drošu un ērtu pārvietošanos.

Mikroautobusu prezentācijas pasākumā piedalās pilnsabiedrības Rīgas mikroautobusu satiksme vadītājs Vitālijs Komars un SIA Domenikss ģenerāldirektors Viktors Troicins, pašvaldības SIA Rīgas satiksme valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens, kā arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) un Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks (SC).

Jau ziņots, ka pilnsabiedrība Rīgas mikroautobusu satiksme, kas pērn uzvarēja pašvaldības SIA Rīgas satiksme rīkotajā iepirkuma konkursā par pasažieru pārvadājumiem mikroautobusu maršrutu tīklā, iegādājusies 180 jaunus mikroautobusus, lai nodrošinātu paaugstināta servisa pakalpojumus rīdziniekiem.

Mercedes-Benz ražotajos Sprinter mikroautobusos būs 19 sēdvietas un divas stāvvietas, kas paredzētas pasažieru ērtībām, izkāpjot no mikroautobusa. Dažiem mikroautobusiem aizmugurē būs arī velosipēdu turētāji, kas būs pieejami atsevišķos maršrutos, kur būs pieprasījums, piemēram, reisos uz Vecāķiem.

Busiņi iegādāti par aptuveni desmit miljoniem eiro (septiņiem miljoniem latu), piesaistot gan privātas investīcijas, gan ņemot aizdevumu bankā uz tādu pašu termiņu, par kādu noslēgts līgums ar Rīgas satiksmi, - pieciem gadiem. Mikroautobusu bāze un stāvlaukums atradīsies Viskaļu ielā 13, kur izvietots arī serviss un dispečeru centrs. Viens vai divi stāvlaukumi tiks nomāti arī Pārdaugavā.

Kā ziņots, pirmos trīs mikroautobusu maršrutus uzņēmums pārņems no 1.maija - 200. maršrutu "Centrs-Vecmīlgrāvis", 224.maršrutu "Centrs-Mangaļsala/Vecāķi" un 267.maršrutu "Centrs-Sarkandaugava", un paredzams, ka mainīsies arī to kursēšanas grafiks.

Visos jaunajos mikroautobusos par braucienu tiks ieviesta tāda pati samaksa kā visos pārējos Rīgas satiksmes sabiedriskā transporta līdzekļos - neatkarīgi no virziena un maršruta garuma biļete maksās 50 santīmu. Visos mikroautobusos varēs norēķināties ar jebkuru e-talonu, kas derīgs braukšanai Rīgas satiksmes transportā, tādējādi nodrošinot precīzu pasažieru uzskaiti.

Mikroautobusos nedarbosies neviena no atlaidēm, ko piešķīrusi pašvaldība - arī skolēniem, studentiem, pensionāriem un 3.grupas invalīdiem par braucienu būs jāmaksā pilna cena, tāpat kā visiem citiem pasažieriem. Izņēmums būs vienīgi pasažieri, kuriem atlaides noteikusi valsts - personas ar I vai II invaliditātes grupu, personas līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti, kā arī personas, kas pavada personu ar I invaliditātes grupu vai personu līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti.

Kā ziņots, 25 miljonus latu vērtais līgums par paaugstināta servisa pārvadājumu nodrošināšanu Rīgas pilsētas mikroautobusu maršrutos ar pilnsabiedrību Rīgas mikroautobusu satiksme noslēgts 4.janvārī uz pieciem gadiem. Rīgas dome uzsver, ka uzņēmumam pašvaldības dotācijas netiks paredzētas.

Pilnsabiedrībā apvienojušies dalībnieki SIA B-Bus un tai pilnībā piederošās SIA Sabiedriskais autobuss un SIA Vidlatauto, kā arī B-Bus vadītājam Vitālijam Komaram pilnībā piederošā SIA FPK. Uzvarējusī pilnsabiedrība ir saistīta ar Rīgas satiksmei daļēji piederošās e-talona ieviesējfirmas Rīgas karte valdes locekli, partijas Gods kalpot Rīgai biedru, Rīgas satiksmes Elektronisko norēķinu un projektu daļas vadītāju Aleksandru Brandavu.

Kopumā konkursa uzvarētājam būs jānodrošina pakalpojuma sniegšana Rīgas pilsētas maršrutu tīkla daļā, ko kopumā veido 35 maršruti Rīgas pilsētā ar atšķirīgu kursēšanas intervālu atkarībā no noslogojuma. Patlaban par pārvadājumiem mikroautobusos noslēgti pagaidu līgumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas