Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Ameriks ignorē mēra aicinājumu noņemt viņu reklamējošo plakātu

Pat pēc atkārtota Rīgas mēra Jāņa Birka (TB/LNNK) aicinājuma pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komitejas vadītājam Andrim Amerikam (LPP/LC) rosināt M.Čehova Rīgas Krievu teātri noņemt no fasādes informatīvo plakātu, uz kura kā ēkas rekonstrukcijas darbu patrons minēts A.Ameriks, viņš to darīt negrasās. Politologi kā vienu no situācijas risinājumiem redz J.Birka personīgu vēršanos pie teātra administrācijas, taču mērs to darīt neplāno. "Es saprotu, ka Birka kungam varētu būt aizture, jo stabilitāte koalīcijā nav akmenī cirsta," saka sociologs Aigars Freimanis.

Diena jau rakstīja, ka teātra ēkas atjaunošana izmaksās aptuveni astoņus miljonus latu un tiek finansēta no pilsētas budžeta. Rūpes gan par šo, gan citiem nekustamajiem īpašumiem ietilpst A.Amerika tiešajos darba pienākumos, tādēļ politologiem šāda izrādīšanās patrona statusā šķiet neētiska. "Tā ir klaja necieņa pret iedzīvotājiem. Tad jau jebkurš rīdzinieks, kas maksā nodokļus, jāsauc par šādu patronu," piekrīt domes opozīcijas deputāts Olafs Pulks (JL), kurš uz A.Amerika patronāžu savulaik norādījis domes sēdē, bet neviens no deputātiem neesot reaģējis.

Tagad nepieņemama šāda rīcība šķiet arī J.Birkam, kurš lūdzis A.Ameriku "nopietni apsvērt šo situāciju, jo tas nebūtu īsti pareizi, ka amatpersona par saviem tiešajiem darba pienākumiem saņemtu šādu papildu uzmanību," saka domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sandra Grīnberga. Uz to A.Ameriks atbild, ka plakātu nav izvietojis viņš, bet teātra garantu biedrība un administrācija, turklāt viņam nav jākaunas no atbildības, ko uzņēmies ēkas atjaunošanā. J.Birks, uzzinot no Dienas, ka A.Ameriks plakātu noņemt neaicinās, pats griezties ar šādu lūgumu pie teātra pārstāvjiem tomēr negrasās, jo nevarot taču viņiem aizliegt paust pateicību deputātam. "Parasti tajā brīdī, kad politiskā loģika nonāk konfliktā ar ētiku, politiskais pragmatisms ņem virsroku," J.Birka nerīkošanos komentē A.Freimanis, atzīstot, ka, protams, korektāk būtu, ja A.Ameriks pats liktu noņemt plakātu. Politologs Ivars Ījabs gan ir pārliecināts, ka viņš neparko nepiekāpsies, kaut vai tādēļ, ka LPP/LC nākamajā sasaukumā mērķē uz Rīgas mēra amatu, par ko liecina partijas līdzpriekšsēdētāja Aināra Šlesera izteikumi.

Situācijā ir gatava iejaukties sabiedrība par atklātību Delna, kas uzskata par nepieļaujamu pašvaldības līdzekļu izmantošanu politiķu tēla spodrināšanai: tuvākajā laikā tā varētu nosūtīt mēram oficiālu vēstuli, mudinot viņu visas domes vārdā tomēr vērsties pie teātra administrācijas ar lūgumu plakātu nomainīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas