Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Covid-19 ietekmē Rīgas budžeta ieņēmumu prognoze samazināta par teju 3,7 miljoniem eiro

Ņemot vērā Covid-19 izraisīto krīzi, Rīgas budžeta ieņēmumu prognoze trešdien pašvaldības pagaidu administrācijas sēdē samazināta par teju 3,7 miljoniem eiro.

Līdz šim galvaspilsētas budžeta ieņēmumi bija plānoti 935 266 630 eiro apmērā, taču, grozot saistošos noteikumus par pašvaldības budžetu, ieņēmumu prognoze samazināta par 3 682 084 eiro, līdz ar to ieņēmumi sasniegs 931 584 546 eiro.

Ieņēmumi no nekustamā īpašuma nodokļa samazinājušies par 3 864 109 eiro. Domē skaidroja, ka nodokļu ieņēmumus no nekustamā īpašuma plānots samazināt par 3,5% no gada plāna atbilstoši nodokļu maksātāju iesniegtajiem iesniegumiem par maksāšanas termiņa pagarināšanu.

Bet nenodokļu ieņēmumu samazinājums ir 1 876 239 eiro, tai skaitā pašvaldības nodevai par tirdzniecību publiskās vietās par 420 000 eiro, nodevai pašvaldības infrastruktūras uzturēšanai un attīstībai - par 456 239 eiro. Tāpat atbilstoši faktiskajai izpildei samazināti ieņēmumi no privatizācijas un atsavināšanas procesiem par 1 000 000 eiro.

Budžeta iestāžu ieņēmumu samazinājums sasniedz 360 958 eiro, taču valsts budžeta transfertos ir palielinājums par 2 419 222 eiro Eiropas Savienības līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai. Tai skaitā Dailes teātra skvēra atjaunošanai paredzēti 1 680 000 eiro, bet Strēlnieku laukuma skvēra atjaunošanai - 739 222 eiro.

Savukārt pašvaldības izdevumu plāns palielināts par 3 627 069 eiro, sasniedzot 1 044 488 342 eiro.

Vienlaikus valsts izsludinātajām ekonomikas sildīšanas programmām kopumā novirzīti papildu 33,6 miljoni eiro, aģentūru LETA informēja domē.

Izmantojot valsts īstenotos pasākumus ekonomikas atbalstam, kas paredz aizņēmuma limita palielinājumu pašvaldības investīciju projektu īstenošanai, jau šajā gadā plānots īstenot 69 pašvaldības ēku energoefektivitātes projektus 14 miljonu eiro apjomā, no kuriem aizņēmums būs 10,5 miljoni eiro.

Satiksmes departaments šogad plāno sākt un 2021.gadā pabeigt veloceļu Imanta-Daugavgrīva un Centrs-Ziepniekkalns būvniecību, kā arī auto novietņu izbūvi ielu sarkano līniju robežās. Savukārt Rīgas pašvaldības policija plāno attīstīt pilsētas videonovērošanas sistēmas, Labklājības departaments izveidos pretkritienu sistēmas tehnoloģijas sociālajos aprūpes centros un klientu mājās.

Plānotas arī 1,7 miljonus lielas investīcijas Rīgas 1.slimnīcas operāciju bloku atjaunošanā.

Valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas Covid-19 izplatības radīto seku likvidēšanai, pārskatot izpildinstitūciju plānotos budžeta izdevumus, pašvaldība atjaunoja domes rezerves fondu 13 miljonu eiro apmērā.

Apstiprinot budžetu, plānotais pašvaldības aizņēmumu apjoms 2020.gadā bija par 13,5 miljoni eiro mazāks nekā plānotās aizņēmumu atmaksas, bet pašvaldības kārtējā gadā sedzamo parāda saistību apjoms bija 11,4% pret ieņēmumiem, izpildot 20% kritērija prasības. Tādējādi piedalīšanās valsts īstenotajos pasākumos ekonomikas atbalstam neapdraud pilsētas budžeta stabilitāti, uzsvēra domē.

"Rīgas pašvaldība aktīvi piedalās valsts izsludinātajās ekonomikas sildīšanas programmās un vēl šajā gadā plāno investīcijas kultūras, izglītības un satiksmes infrastruktūras programmās. Savukārt pašvaldības finansēto investīciju projektu un Eiropas Savienības līdzfinansēto projektu īstenošana palīdzēs mazināt Covid-19 krīzes sekas, palielinot ekonomisko aktivitāti un nodarbinātību," uzskata 

Rīgas pašvaldības pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas