Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Dažādas versijas par traģēdijas iemesliem, piesauc pat mīlestību

Svētdienas traģēdija, kad kāds 16 gadu vecs puisis nodūra savu skolasbiedru, šokējusi Rīgas Teikas vidusskolas darbiniekus un skolēnus. Skolas darbinieki Dienai pastāstīja, ka skolā valdot ļoti nomākta atmosfēra - policijas aizturētais jaunietis bijis visai karstasinīgs puisis, bet nevienam nav pat varējis ienākt prātā, ka viņš varētu kļūt par slepkavu.

Svētdien agri no rīta policija saņēmusi informāciju, ka kādā Rīgas dzīvoklī sadurts jaunietis, Dienai apstiprināja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis. Tomēr, kad policisti ieradušies izsaukuma vietā, sadurtais jaunietis jau bija miris. Neilgi pēc tam aizturēts arī aizdomās turētais, un tiks veiktas ekspertīzes, bet sīkāku informāciju policija nesniedz.

TV3 ziņas savukārt norāda, ka nogalinātais 16 gadu vecais jaunietis bijis slepkavas labākais draugs un klasesbiedrs Rīgas Teikas vidusskolā. Puisis esot nogalināts ar astoņiem naža dūrieniem mugurā, un iespējamais vainīgais pēc tam esot izlēcis pa trešā stāva dzīvokļa logu, gūdams smagas traumas, arī mugurkaula lūzumu. Savukārt raidījumaDegpunktā aptaujātie cilvēki iespējamo slepkavu raksturojuši kā ļoti solīdu jaunieti no labvēlīgas ģimenes.

Rīgas Teikas vidusskolas darbinieki, kuri vēlējās palikt anonīmi, Dienai apstiprināja, ka puiši bijuši draugi un klasesbiedri. Slepkavībā aizdomās turētais jaunietis bijis ļoti temperamentīgs un mācībās ar izcilām sekmēm nav izcēlies, bet «nekas neliecināja, ka no viņa varētu sanākt noziedznieks, kur nu vēl slepkava». Traģēdija esot notikusi, kad abi puiši atgriezušies mājās no ballītes, un skolā klīstot baumas, ka puiši bija salietojušies, tomēr nekāda oficiāla apstiprinājuma tam pagaidām nav - tiekot gaidīti ekspertīzes rezultāti.

Skolā pašlaik valdot ļoti nomākta atmosfēra, ierīkota bojāgājušā puiša piemiņas vieta. Gan skolēni, gan skolas darbinieki ir šokēti. To apliecināja arī puišu paziņas. Viens no viņiem arī noraidīja versiju par neatļautu vielu lietošanu, izteikdams citu: «Viņi sastrīdējās par meiteni.» Sīkākus komentārus jaunieši gan nevēlējās sniegt. «Nemokiet ģimeni un draugus, rakstiet ziņās par kaut ko labāku un gaišāku, nevis slepkavībām,» aicināja viens no viņiem.

Kriminālprocess ierosināts pēc Krimināllikuma 116. panta, par ko draud līdz 15 gadiem cietumā. Tomēr, ņemot vērā, ka nozieguma izdarītājs ir nepilngadīgs, bargāku sodu par desmit gadiem cietumā viņam piespriest nedrīkst.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas