Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Divas rīdzinieces svin 100 gadu jubileju

Divas rīdzinieces – Austra Ozola un Erna Merca – šajās februāra dienās svin apaļu 100 gadu jubileju, vēsta Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

13.februārī 100 gadu jubileju svinēja rīdziniece Austra Ozola, kura dzīvo Kurzemes rajonā. Viņa bijusi skolotāja un aktīvi darbojusies teātra studijā, šajos Ziemassvētkos simtgadniece pat nolasījusi pašas sarakstītu dzejoli. A.Ozola vienmēr ir veltījusi lielu uzmanību bērniem, mazbērniem, tagad ģimenē aug jau Austras kundzes mazmazmazdēls.

Šodien, 15.februārī, simtgadu jubileju svin Erna Merca. Arī E.Merca dzīvo Kurzemes rajonā. Ernas kundze ilgus gadus strādājusi kartonāžas fabrikā, bet tagad priecājas par bērniem un mazbērniem. Mājas solī atbalstu sniedz un jubilārei palīdz dēla ģimene.

Lielās jubilejas svinības ir notikums, kas ikvienam Rīgas un Latvijas iedzīvotājam atgādina, ka mūsu vidū ir cilvēki, kuru mūžs ir mērāms vairāk nekā gadsimta garumā, cilvēki, kas piedzīvojuši divus pasaules karus, Latvijas Republikas proklamēšanu, okupāciju un Latvijas atdzimšanu, un viņi ir pelnījuši apsveikumus par spēku to visu pārdzīvot.

Rīgas Sociālā dienesta Kurzemes rajona Latgales nodaļas vadītāja Ilona Krūmiņa sveiks abas simtgadnieces un pasniegs arī Rīgas domes piešķirto 100 latu pabalstu, ko saņem visi tie rīdzinieki, kas sasnieguši 100 un vairāk gadu vecumu.

2009.gadā šo pabalstu saņēma 41 simtgadnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas