Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Dod piekrišanu Grindex plāniem celt debesskrāpi Maskavas forštatē

Atļauto piecu stāvu vietā uzņēmums Grindex tam piederošajā kvartālā Maskavas priekšpilsētā pie Salu tilta vēlas būvēt debesskrāpi 24 stāvu augstumā, tādēļ vicemēra Aināra Šlesera (LPP/LC) vadītā Investīciju un uzņēmējdarbības veicināšanas padome ceturtdien nolēma mainīt pilsētas attīstības plānu par labu uzņēmēja vēlmēm.

Pret šādu soli iestājās Rīgas pilsētas galvenais arhitekts Jānis Dripe, jo attīstāmā teritorija starp Lāčplēša, Maskavas, Bārddziņu un Mazo krasta ielu iekļaujas Maskavas priekšpilsētas aizsargājamā zonā, turklāt Lāčplēša ielas pretējā pusē ir _UNESCO _aizsargātais vēsturiskais centrs. Viņš vēl pieļāva iespēju palielināt stāvu augstumu no pieciem līdz deviņiem stāviem, kas jau iepriekš esot pārrunāts arī ar Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju. “Ejot līdz deviņiem stāviem, būtisks traucējums Rīgas panorāmai netiktu nodarīts. Tas nozīmētu piecas reizes palielināt apbūves intensitāti, ap divām reizēm stāvu skaitu,” sacīja galvenais arhitekts.“Negribu piekrist deviņstāvu mājai, es gribu 24 stāvu māju,” pretī stājās _Grindex_ padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans, kurš neredz nevienu iemeslu, kādēļ ēka nevarētu būt tik augsta. Viņam "sirds sāp", redzot, cik nesakārtots ir šis rajons un viņš to gribot mainīt. Augstceltne iecerēta kā daudzfunkcionāla ēka ar viesnīcu, birojiem, komerciālām platībām, tai pieguļošajā teritorijās slietos arī vairākas mazāka izmēra būves. Projektā paredzēts investēt 36 miljonus latu. Lai palielinātu stāvu skaitu līdz _Grindex _prasītajam, nepieciešams grozīt Pilsētas attīstības plānu, kas ar visām saskaņošanas procedūrām un sabiedriskajām apspriešanām aizņems vismaz gadu. Tāpat būs jāmaina domes lēmums, ar kuru reiz Maskavas forštatei piešķirts aizsargājamas teritorijas statuss. “Mēs atcelsim visu, ko vajadzēs,” paužot atbalstu projektam, sacīja A.Šlesers. Viņš kvartālu uzskata par degradētu teritoriju, kuras attīstībai nepieciešams impulss. Ja kāds investors to grib sakārtot, tam jādod tāda iespēja. “Sauciet to par izņēmumu, ja gribat,” piebilda vicemērs. “Nevaram šodien pieņemt lēmumu un rīt tur strādā smagā tehnika, bet mēs varam pateikt, kurā virzienā mēs ejam. Šis lēmums būs saistošs citām domes struktūrām,” atzīmēja A.Šlesers. Viņš minēja, ka attīstības plāna grozījumus būs jā veic jebkurā gadījumā, jo tas neatbilst pašreizējai ekonomiskajai situācijai.  Padome ceturtdien atbalstīja arī citus projektus, tajā skaitā firmas _Lec un minies_ iniciatīvu par panorāmas apskates rata novietošanu pilsētas centrā. Pēc uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Ojāra Brica teiktā rata augstums var būt no 40-60 metriem, un tas izmaksātu ap 5,5 miljoniem eiro. _Lec un minies_ sadarbībā ar partneriem no Vācijas ir gatavi investēt, taču no pašvaldības tas pretī vēlas saņemt zemes gabalu uz 15 līdz 20 gadiem. O.Brics kā iespējamās rata atrašanās vietas minēja Uzvaras parku, Centrāltirgu, AB dambi vai Mežaparku, no kuriem padomei pieņemamākais šķita pirmais variants. Pašvaldībai ar uzņēmumu būs jāvienojas par projekta detaļām un tas jāvirza izskatīšanai komitejās un domē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas