Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Eglītes nociršanas vai iegādes vietu tagad var nolūkot internetā

“KurTuEsi.lv” Latvijas ģeogrāfisko karšu sistēma sadarbībā ar a/s “Latvijas valsts meži” (LVM) piedāvā iespēju jebkuram iedzīvotājam internetā atrast tuvāko vietu, kur eglīti likumīgi drīkst nocirst katrs sev pats. Tāpat kartē var atrast sev tuvāko eglīšu tirdzniecības vietu.


Ar atsevišķu egles simbolu Latvijas kartē ir atzīmētas egļu tirdzniecības vietas un LVM kokaudzētavas, kur egles var nopirkt podos. Sākot ar ceturto pietuvinājumu kartē tumši zaļā krāsā parādās arī LVM teritorijas. LVM teritorijā noteiktās vietās ir atļauts nocirst vienu eglīti vienas mājsaimniecības vajadzībām.


Par brīvu ir atļauts zāģēt vai cirst egli, kuras celma caurmērs ir mazāks par 12 cm, kas parasti atbilst 2-3 m garai eglei. Eglītes drīkst zāģēt uz stigām, grāvmalās, zem elektrolīnijām un cita veida komunikācijām, bet kategoriski aizliegts zāģēt jaunaudzēs.


Meklējot eglīti, ir svarīgi iegaumēt, ka valsts meži ir izkaisīti pa visu Latvijas teritoriju un nereti mijas ar privātajiem, pašvaldības un citu īpašnieku mežiem. Lai nerastos pārpratumi, cērtot eglīti vai ievācot egļu zarus, ir vēlams http://www.kurtuesi.lv/eglite/ redzamajā kartē pārliecināties, vai mežs tiešām pieder “Latvijas valsts mežiem”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas