Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Finansējums ar katru gadu palielinās, bet remontējamo skolu skaits nesamazinās

Kaut gan salīdzinājumā ar pagājušo gadu šogad ir būtiski palielinājies Rīgas izglītības iestāžu remontdarbiem atvēlētais finansējums, veikt tos visās skolās, kur tas ir nepieciešams, joprojām nav iespējams. Pašvaldībā to skaidro ar celtniecības materiālu un firmu sniegto pakalpojumu izmaksu pieaugumu, kas vērojams katru gadu.

Lielākajai daļai no Rīgas domes (RD) padotībā esošajām 350 izglītības, sporta un brīvā laika pavadīšanas iestādēm ir nepieciešams veikt dažādus remontdarbus. Neraugoties uz to, RD izglītības departamenta šogad pieprasīto sešu miljonu vietā tika saņēmta tikai puse jeb 3,38 miljoni latu. Kaut arī atvēlētā summa ir lielāka nekā pagājušajā gadā, šogad jūlijā izlietotā summa pārsniedza visus 2006.gada kopējos remontdarbiem atvēlētos līdzekļus, stāsta departamenta sabiedrisko attiecību galvenā speciāliste Sarmīte Baltmane.

Kopumā remontdarbi tiek veikti 49 izglītības iestādēs. Piešķirtie līdzekļi pārsvarā tiek izlietoti logu nomaiņai, jumta un telpu remontam, kā arī stadionu rekonstrukcijai. Nauda ir atvēlēta arī 38 skolu nodrošināšanai ar ugunsaizsardzības signalizācijām, kas tiek darīts pēc Iekšlietu ministrijas rīkojuma līdz nākamā gada beigām visas pašvaldības izglītības iestādes nodrošināt ar automātiskajām ugunsaizsardzības iekārtām. Savukārt pirmo reizi līdzekļi ir piešķirti izglītības iestāžu teritoriju labiekārtošanai — lepoties ar sakārtotu teritoriju varēs 11 pirmskolas. Finansējums paredzēts arī pirmskolas iestāžu jauno grupu telpu remontdarbiem, kas tiek veikti, ierīkojot papildu bērnudārzu grupiņas.

Patlaban lielākajā daļā skolu remontdarbi vēl turpinās, taču S.Baltmane sola, ka atšķirībā no pagājušā gada, kad vairākās skolās tie ieilga līdz pat rudenim, šogad viss būs pabeigts līdz 1.septembrim. Izņēmums būs tikai grupu telpu remonts pirmskolas izglītības iestādēs, kas turpināsies arī pirmajā rudens mēnesī, jo šim mērķim nauda tika atvēlēta vasaras sākumā.

S.Baltmane ar nožēlu atzīst, ka visām izglītības iestādēm veikt remontdarbus nepietiekamā finansējuma dēļ nav iespējams, tāpēc pašlaik daudzas izglītības iestādes gaida rindā. Piemēram, Rīgas 232.pirmskolas izglītības iestādes direktore Gaida Saveļjeva stāsta, ka šogad nauda iedalīta tikai žoga nomaiņai, kaut gan līdzekļi steidzami vajadzīgi arī bērnudārza teritorijas labiekārtošanai (patlaban tā ir katastrofālā stāvoklī), sabrukušās nojumes remontam, logu nomaiņai un iekštelpu remontdarbiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas