Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

FOTO: Centrāltirgus vadītāju Cibuļsku apcietina

Tiesa „Rīgas Centrāltirgus” valdes priekšsēdētājai Nainai Cibuļskai šodien piemēroja apcietinājumu. Tiesas lēmumu septiņu dienu laikā var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā. Cibuļska ar žurnālistiem nevēlējās runāt, viņa par tiesas lēmumu izskatījās pārsteigta un, maskās tērptajiem KNAB vīriem piepalīdzot, uz automašīnu, visticamāk, lai izvairītos no TV kamerām, jau devās skriešus, vēsta BNS.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) viņu aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu aizturēja 9.decembrī. Kriminālprocesa ietvaros aizturētas vēl trīs personas: „Rīgas Centrāltirgus” jurists – iepirkumu komisijas loceklis, un divas privātpersonas, ziņo KNAB preses dienests. No neoficiālie avotiem zināms, ka aizturētais tirgus jurists ir Vjačelsavs Mitins, bet viena no privātpersonām, tirgus vadītājas dēls – Artjoms Cibuļskis.

Tiesa šodien nolēma apcietināt arī N.Cibuļskas dēlu Artjomu Cibuļski, aģentūrai LETA apstiprināja advokāts Jānis Davidovičs.

KNAB informē, ka kriminālprocesā iegūto pierādījumu kopums ir pietiekams, lai N.Cibuļsku atzītu par aizdomās turēto par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā. Jurists V.Mitins aizturēts par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā.

Abas privātpersonas atzītas par aizdomās turētām par dienesta stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas atbalstīšanu. Jau sākotnējās izmeklēšanas laikā iegūtā informācija dod pietiekamu pamatu uzskatīt, ka „Rīgas Centrāltirgus” amatpersona savu dienesta stāvokli ilgstoši izmantojusi prettiesisku materiālu labumu gūšanai vairāk kā simts tūkstošu latu apmērā, norāda KNAB.

Diena jau rakstīja, iespējams, N.Cibuļska KNAB uzmanības lokā nonāca šovasar, kad birojā ar iesniegumu izvērtēt tirgus vadītājas darbību vērsās kāda privātpersona. Dienai zināms, ka sākotnēji ar lūgumu pārbaudīt N.Cibuļskas rīcību Valsts kontrolē (VK) vērsās  it kā kāda Centrāltirgus darbiniece. VK atbildēja, ka šāda pārbaude nav viņu kompetencē un ieteica vērsties KNAB. Taču atklājās, ka konkrētā darbiniece nemaz nav vērsusies Valsts kontrolē. Lai noskaidrotu šo faktu, Ekonomikas policijā uzsākts kriminālprocess. Zināms, ka līdzīga satura informācija, kas tika iesniegta VK, nodota arī KNAB un prokuratūrai.

Dienas pielikums SestDiena jau novembra sākumā publicēja pētījumu par N.Cibuļskas saimniekošanu Centrāltirgū, kur pie dažādiem pasūtījumiem pēdējos gados tikusi firma KAS, kas pieder N.Cibuļskas dēla padotajai Dainai Rumpai. Firma pagājušajā gadā uzvarēja konkursā par tirgus teritorijas ikdienas uzkopšanu par 40 000 latu, kā arī ieguva vēl trīs citus pasūtījumus, kuru summas ir zīmīgas — Ls 9600, Ls 9998 un Ls 9957. Tieši tik daudz, lai nepārsniegtu 10 000 latu robežu, kad konkurss jāizsludina.

Minētā D.Rampa ir revidente N.Cibuļskas dēla firmā Jurlats, kas viņam pieder uz pusēm ar tirgus juristu V.Mitinu. "Tā ir ļoti maza juridiska firmiņa. Nekādas saistības ar tirgu. Tā ir tik maza kā mazais bērns no silītes," novembrī skaidroja N.Cibuļska.

Tirgus vadītājas ienākumu deklarācija rāda, ka pēdējos gados viņa bez kredīta tikusi pie vairākiem vērtīgiem nekustamajiem īpašumiem. Jūrmalā viņai pieder vasarnīca 47 000 latu vērtībā, ko viņai 2002.gadā uzdāvinājusi kāda Inga Bērziņa. Tajā pašā gadā viņa par 34 000 latu iegādājusies arī 130 kvadrātmetru lielu dzīvokli Valdemāra ielā. Tajā laikā N.Cibuļskas vidējais atalgojums Centrāltirgū bija 1200 latu pirms nodokļu nomaksas. Bankā viņai tobrīd bija uzkrāts ap 35 000 latu.

Bez kredīta kopā ar dēlu 2006.gadā Cibuļska iegādājās arī prestižu dzīvokli Jūrmalā, Dzintaru prospektā, par 250 000 eiro. Šajā mājā dzīvokļu īpašnieku vidū bija arī advokāts Ivars Grunte un baņķieris Vilorijs Belokoņs.

"Nu, sanāca tā, ka mēs ar dēliņu kopā no bankas paņēmām rēķinu izdrukas, apskatījām un atdevām par dzīvokli. Es ļoti mīlu Jūrmalu," skaidroja N.Cibuļska. Pagājušajā gadā Cibuļskas alga bija 4000 latu pirms nodokļu nomaksas. Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētāja N.Cibuļska ir kopš 2005.gada. Viņas pārraudzībā atrodas arī Vidzemes un Āgenskalna tirgus.

(papildināta ar fotogrāfijām no tiesas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas