Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

FOTO: Telts iepretim valdības mājai pa nakti būs jānovāc

"Telšu pilsētiņā" iepretim Ministru kabinetam bija palicis viens cilvēks - bezpajumtnieks, kuram tika piedāvāts pārvietoties uz patversmi. Viņš pats tam arī piekritis, tā Rīgas vicemēram Aināram Šleseram (LPP/LC) stāstījuši Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) pārstāvji. Pats pēdējais "telšu pilsētiņas" iemītnieks gan plašsaziņas līdzekļiem pirmdien no rīta stāstīja citu versiju.

Tad, kad šo cilvēku pārvietoja uz patversmi, par to uzzināja masu saziņas līdzekļi, un gala rezultātā tie, kas sen jau "telšu pilsētiņā" nedzīvo, "izdomāja uztaisīt kādu politisku ambrāžu", LNT raidījumā 900 sekundes pirmdien teica A.Šlesers.

"Šajā gadījumā varu teikt to, ka nekāda telšu pilsētiņa vairs nepastāvēja, bija tikai viens bezpajumtnieks, kas tur mitinājās. Bet mēs esam demokrātiska valsts, un šajā gadījumā, ja kādam patīk no tā iztaisīt politiku, viņi to droši var darīt," pavēstīja politiķis.

Jau vēstīts, naktī no 23. uz 24.jūliju RPP aizvākusi "telšu pilsētiņu", kas kopš pērnā gada novembra atradās iepretim valdības ēkai. Policijas operācijas laikā "telšu pilsētiņā" bija viens pastāvīgs iemītnieks - bezdarbnieks un invalīds Juris Lapšinskis. Līdz šim "telšu pilsētiņā" pa nakti uzturējās tikai J.Lapšinskis, bet dienā - arī divi viņa domubiedri Grigorijs Fedjkins un Aleksandrs Tihonovs, kuri ir formulējuši astoņas prasības un priekšlikumus valdībai valsts ekonomiskās un sociālās situācijas uzlabošanai.

Pirmdien no rīta J.Lapšinskis iepretim valdībai atkal uzslējis telti, ziņo BNS. Pirmdienas rītā akcijā iepretim Ministru kabinetam bija pulcējušies ap desmit cilvēku, lai protestētu pret telts nojaukšanu sestdienas naktī.

J.Lapšinskis pirmdienas rītā žurnālistiem pastāstīja, ka policijas pamatojums viņa padzīšanai bija nelegāla uzturēšanās pilsētas centrā. Viņš uzsvēra, ka septiņus mēnešus nevienam nav bijušas iebildes pret viņa uzturēšanos iepretim valdības mājai. Pirmdienas rītā viņš ar paziņu gādību atkal uzslējis jaunu telti. Pagaidām prom viņš dzīts neesot.

J.Lapšinskis neticot baumām, ka telts novākšanas iniciators ir Rīgas mērs Nils Ušakovs, jo viņš sākotnēji esot apgalvojis, ka telšu pilsētiņa Rīgas domes vadībai netraucē.

RPP pa dienu J.Lapšinskim atļaus pie valdības nama protestēt, bet pa nakti telts gan būs jānovāc, ziņo BNS. RPP Centra rajona pārvaldes Sabiedriskās kārtības sargāšanas nodaļas pārstāvis Kārlis Laņģis paskaidroja, ka policija noformējusi protokolu par Rīgas domes noteikumu pārkāpšanu, kas paredz, ka pašvaldības teritorijā aizliegts nelikumīgi mitināties un nakšņot publiskās vietās. Teltīm un krāsniņai, kas atrastas šajā vietā, policija gaidot saimnieku.

K.Laņģis arī teica, ka pašvaldības policijā bija saņemtas sūdzības par to, ka no telšu pilsētiņas nākot smaka.

(pievienotas pēdējās divas rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas