Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +17 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Gaiķēns darba dēļ neierodas uz lietas izskatīšanu tiesā

Savulaik slavenākā bezdarbnieka, bet tagad brīvostas darbinieka Ginta Gaiķēna lietas izskatīšana apelācijas tiesā trešdien atlikta, jo uz tiesu nav ieradies pats “telšu pilsētiņas” dibinātājs. Viņa advokāts Jānis Mucenieks apgalvo, ka G.Gaiķēnam bija jāstrādā un darba devējs neesot atbrīvojis uz pāris stundām, lai ierastos tiesā.

Darba devēja SIA Rīgas centrālais termināls preses sekretāre Kristīne Vizule apstiprina, ka G.Gaiķēns ir darbā, tomēr informāciju par nepieciešamību G.Gaiķēnam ierasties tiesā darba devējs nav saņēmis.

Par apsūdzētā neierašanos paziņots tikai šorīt, jo G.Gaiķēns līdz pēdējam brīdim esot centies sarunāt ar darba devēju dažas brīvas stundas, stāsta J.Mucenieks. “Protams, tiesa ir svarīga, tomēr Gaiķēnam šobrīd ir svarīgi ierasties darbā pēc noteiktā grafika,” stāsta viņa advokāts. K.Vizule gan apgalvo, ka darbinieks nav informējis par to, ka viņam paredzēta tiesa.

Latvijas likumdošana paredz, ka tiesā personu bez viņa klātbūtnes var pārstāvēt pilnvarotais pārstāvis. Tomēr G.Gaiķēns vēlas, lai lieta tiek izskatīta viņa klātbūtnē.

Lietas izskatīšana atlikta uz 10.maiju plkst. 10.

Diena.lv jau rakstīja, ka par iepriekš nepieteiktu protesta akciju, mēģinājumu pacelties pie Rīgas vicemēra Aināra Šlesera (LPP/LC) logiem, G.Gaiķēnam piespriests 20 latu naudas sods. G.Gaiķēns ar savu advokātu J.Mucenieku iesniedza apelācijas sūdzību, uzskatot, ka akcija netraucēja ne gājējiem, ne autotransportam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas