Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Gāzes apkures katla regulāra apkope — drošāk un lētāk

Plaši izplatīta mājas omulības avota — gāzes apkures katla — regulāra apkope ne tikai palīdz izvairīties no bīstamām situācijām, bet arī ietaupīt naudu, teju vai divkāršojot katla darba mūžu. Latvijā gāzes katlu apkopi veic vairāki desmiti sertificētu kompāniju, kuras saistītas ar šo ierīču pārdevējiem SIA Junkers un SIA Buderus Baltic.

Apkopes cenas

  • Izsaukums — Ls 15
  • Pusstundas darbs — Ls 12, katrai nākamajai pusstundai atlaide
  • Siltummaiņa skalošana — Ls 40
  • Elektrodu maiņa — Ls 20, ieskaitot pašu elektrodu cenu

Avots: Junkers

"Vissīkākās tehniskās kļūmes var radīt ķēdes reakciju, sabojājot citas katla detaļas un radīt bīstamas situācijas," Mājoklim skaidro Junkers servisa dienesta vadītājs Ingus Grants, "galvenais — katla bojājuma gadījumā nedrīkst katlu labot pašrocīgi. Bieži pēc kaimiņa vai paša veikta remonta katls var atkal sabojāties, bet tad par šo kļūmi neviens neuzņemas atbildību."

Kā iesaka speciālists, ja gāzes apkures katlam radies bojājums vai vienkārši vēlaties pārliecināties par tā funkcionalitāti, jāvēršas pie profesionāliem katlu apkopējiem. Jānoskaidro, vai servisa uzņēmumam ir sertifikāts konkrētā zīmola katla apkopei, jo tikai tad var saņemt kvalificētu palīdzību, uzsver I.Grants.

Junkers eksperti iesaka katla apkopi veikt vasarā, jo tad ir zemākas cenas un meistari nav tik ilgi jāgaida. Daudzi katlu īpašnieki par to atceras pēdējā brīdī, rudenim tuvojoties, un pieprasījuma pieaugums ceļ cenu. I.Grants iesaka laikus noslēgt apkopes līgumu ar servisa kompāniju, maksājot fiksētu summu par ikgadēju apkopi. Līguma priekšrocība ir acīmredzama — servisa firma atgādinās klientam, ka klāt kārtējā apkope, un pilnībā atbildēs par to.

I.Grants atgādina, ka gāzes apkures katlu nevajadzētu novietot sliktos apstākļos: "Katls, kas uzstādīts mitrā pagrabā, piekvēpušā virtuvē vai tiek darbināts celtniecības laikā, prasīs daudz laikietilpīgāku un dārgāku apkopi." Vidējais gāzes apkures katla darbības ilgums ir 15 gadu, taču, ja tas tiek regulāri apkopts, tas kalpo pat 20—25 gadus, uzsver speciālists. Katla ilgmūžību var ietekmēt arī katlakmens veidošanās, tāpēc ūdens cietības mazināšanai iesaka lietot filtrus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas