Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Ķīšezera pludmalē ūdens kvalitāte atbilst normai

Daudzu iedzīvotāju iecienītajā peldvietā pie Ķīšezera ūdens mikrobioloģiskie rādītāji atbilst noteikumu prasībām un atpūtnieki tur drīkst peldēties, liecina Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova uzdevumā veiktais ūdens kvalitātes mērījums. Tuvākā laikā pašvaldība veiks arī visas nepieciešamās darbības, lai šai pludmalei atjaunotu oficiālas peldvietas statusu, ko tā formāli zaudēja pirms trijiem gadiem, kad valdība mainīja normatīvo regulējumu.

Sakarā ar peldsezonas sākšanos Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs uzdevis rajonu un priekšpilsētu izpilddirekcijām veikt ūdens kvalitātes mērījumus vairāk nekā desmit iedzīvotāju iecīnītajās neoficiālajās peldvietās. Mērījumi peldsezonas laikā tiks veikti reizi mēnesī.

„Karstajās vasaras dienās visdrošāk baudīt veldzi, protams, ir oficiālajās pilsētas peldvietās, kur iedzīvotāju vajadzībām ir sagatavota visa nepieciešamā infrastruktūra un dežurē glābēji. Tomēr cilvēku pieradumus ir grūti lauzt un pašvaldībai nav noslēpums, ka rīdzinieki iecienījuši daudzas neoficiālas peldvietas, kur atbildība par savu drošību lielā mērā jāuzņemas pašam iedzīvotājam,” norāda J.Radzevičs. Rīga ir bagāta ar dažādām ūdenskrātuvēm un katrā no tām oficiālu peldvietu ierīkot nebūs iespējams pat teorētiski, atgādina izpilddirektors. Tomēr pašvaldība populārākās neoficiālās peldvietas ir apzinājusi un, bez papildus pašvaldības policijas patruļu norīkošanas to tuvumā, tagad veiks regulāras ūdens kvalitātes pārbaudes, par kuru rezultātiem tiks informēti iedzīvotāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas