Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

KNAB veicis kratīšanu Rīgas 1. slimnīcā; trīs personas aizturētas

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki pirmdien ap plkst. 10 ieradās Rīgas 1. slimnīcā, kur veica operatīvās darbības. Kratīšanas faktu apstiprināja slimnīcas sabiedrisko attiecību nodaļā.

"Ap plkst. 10 administrācijas telpās ieradās KNAB pārstāvji. Ir izņemti dokumenti un divi datori. Darbinieki ir parakstījušies par informācijas neizpaušanu. Šī ir visa pieejamā informācija, ko es varu jums sniegt," portālam Diena.lv atklāja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Medne. 

KNAB portālam Diena.lv rakstiski norādīja, ka kratīšana veikta saistībā ar 5. aprīlī uzsāktu kriminālprocesu. Saistībā ar kriminālprocesu pašlaik aizturētas trīs personas. Saskaņā ar Kriminālprocesa likumā noteikto par drošības līdzekļa piemērošanu procesa virzītājs lems 48 stundu laikā. 

Birojam ir aizdomas, ka Rīgas 1. slimnīcas amatpersona varētu būt ļaunprātīgi izmantojusi dienesta stāvokli, slēdzot līgumus iepirkumos, kā arī pastāv aizdomas, ka būvdarbu veicējs viltojis dokumentus par veiktajiem darbiem. 

KNAB līdz šim lietas ietvaros veicis 12 kratīšanas, izņemot ievērojamu daudzumu dokumentu un datu nesēju, kuriem varētu būt pierādījumu nozīme kriminālprocesā.

KNAB norāda, ka izmeklēšana šobrīd ir sākuma stadijā. Detalizētāku informāciju par konkrēto kriminālprocesu KNAB sniegs, līdzko tas būs iespējams, nekaitējot izmeklēšanas interesēm. 

Rīgas 1. slimnīcas valdē ir Natālija Zlobina, kas ir slimnīcas valdes priekšsēdētāja. Viņa iepriekš manīta partijas Saskaņa pasākumā priekšvēlēšanu periodā 2018. gadā. Rīgas mēra Nila Ušakova Facebook profilā ievietotā ierakstā Glābt ne tikai 1. slimnīcu uzteikts 2011. gada domes lēmums, un ierakstam pievienotajā video fragmentā runātāja ir tieši Zlobina.

Savukārt slimnīcas valdes loceklis Genādijs Sevastjanovs ir arī Rīgas domes deputāts, ievēlēts no Saskaņas saraksta. 

Slimnīcas valdē darbojas arī profesors Andrejs Pavārs.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

Kuzjakins un Murizons
K
Bumbas gan vēl krīt apkārst, bet arvien tuvāk Ušakovam un Amerikosam.
Viena tante teica ...
V
Un atkal jau,vistuvāk stāvējuši slāvi Ušakovs&Saskaņa...
prokurors Vioriks
p
He he he
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas