Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns
"Pēc 2018. gada ogles Rīgas centrā vairs krautas netiks," sola Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs

Līdz 2019.gadam pārtrauks ogļu pārkraušanu Rīgas centrā

No 2019.gada Rīgas centrā akmeņogļu pārkraušanas operācijas vairs nenotiks, portālu Diena.lv informēja Rīgas brīvostas pārvalde, kura paudusi apņemšanos sasniegt ostas vēsturē vērienīgākā infrastruktūras projekta Infrastruktūras attīstība Rīgas ostas aktivitāšu pārcelšanai no pilsētas centra uz Krievu salu mērķi.

Stividoriem, kas īsteno komercdarbību Eksportostas teritorijā, veicot akmeņogļu pārkraušanas operācijas, šīs darbības būs atļautas ne ilgāk kā līdz 2018. gada 31. decembrim. Līdz minētajam datumam stividoriem sava darbība ir jāpārceļ uz jaunizbūvēto Krievu salas termināli. Ja stividori atteiksies pildīt uzņemtās saistības par kravu pārkraušanas operāciju pārcelšanu uz Krievu salas termināli, Rīgas brīvostas pārvalde savas kompetences ietvaros noteiks ierobežojumus to kuģu ienākšanai Rīgas brīvostā, kuru mērķis būs ogļu kravu pārkraušanas operācijas Eksportostā, tādējādi  pārtraucot šīs teritorijas neatļautu izmantošanu.

"Lai arī publiski no dažādām pusēm, gan valsts uzraugošajām iestādēm, gan privātajām struktūrām Krievu salas projekta lietderība, sekmīga tā īstenošana un mērķu sasniegšana tiek apšaubīta un pat likti dažādi šķēršļi šī projekta īstenošanai, mums nevienā brīdī nav bijušas šaubas par šī projekta sekmīgu ieviešanu – Rīgas brīvosta visas projektā uzņemtās saistībās pret Eiropas Komisiju izpildīs pilnā apmērā. Akmeņogļu pārkraušanas operāciju pārvirzīšanai tālāk no pilsētas centra ar Kohēzijas fonda atbalstu Krievu salā jau ir izbūvēta moderna pasaules līmeņa ostas infrastruktūra, un jau šodien ikviens var pārliecināties, ka ogļu pārkraušanas iekārtas pakāpeniski tiek pārvietotas uz jauno Krievu salas termināli. Rīgas brīvosta pilda savas saistības gan pret pilsētu, gan Eiropas Komisiju, gan piestātņu nomniekiem – stividoriem un arī turpmāk stingri pastāvēs uz to, lai arī mūsu partneri izpilda savas saistības un apņemšanās. Pēc 2018. gada ogles Rīgas centrā vairs krautas netiks," uzsver Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs.

Uzsākot darbu pie projekta īstenošanas ar Eksportostā strādājošiem stividoriem – SIA Strek un SIA Rīgas centrālais termināls -, Rīgas brīvostas pārvalde ir noslēgusi līgumu, kas paredz to darbības pārcelšanu no līdzšinējās komercdarbības veikšanas vietas Eksportostā uz Krievu salu.

Krievu salas projekta Infrastruktūras attīstība Krievu salā ostas aktivitāšu pārcelšanai no pilsētas centra mērķis ir atbrīvot Rīgas vēsturisko centru no piesārņojošām ostas kravu pārkraušanas operācijām, pārceļot ostas termināļus uz to darbībai piemērotāku vietu – Krievu salu un vienlaikus nodrošinot Rīgas ostas konkurētspējas saglabāšanu Baltijas jūras reģionā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas