Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Metāllūžņu pieņemšanas punktā sprādzienā cietušo stāvoklis ļoti smags

Šorīt metāllūžņu pieņemšanas punktā Rencēnu ielā noticis sprādziens, ko, visticamāk, izraisījis lādiņa korpuss ar detonatoru, ko mēģināts nodot līdz ar pārējo metāllūžņu kravu.

Pēc sākotnējās informācijas, ko Dienai sniedz Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, metāllūžņu pieņemšanas punktā šorīt tika atvesta kārtējā krava no kādas juridiskas personas un metāllūžņu pieņēmējs pamanījis lādiņam līdzīgu priekšmetu, kas, visticamāk, bijis lādiņa korpuss, atteicies to pieņemt un aizmetis. Tas arī izraisījis sprādzienu un tā rezultātā šķembas nodarījušas miesas bojājumus gan kravas atvedējam, gan pieņēmējam. Cik smagi ir abu personu miesas bojājumi, S.Pildava vēl nevarēja pateikt. Tomēr sprādziens būtu bijis krietni lielāks, ja tas nebūtu tikai lādiņa korpuss ar detonatoru, bet īsts lādiņš.

Pēc sprādziena notikuma vietā ieradās arī vienības Omega pārstāvji, kas pārbaudīja kravu, taču citi sprādzienbīstami priekšmeti neesot konstatēti. Par notikušo sākts kriminālprocess.

LETA īsi pirms plkst.17 ziņoja, ka sprādzienā cietušie vīrieši tiek operēti un viņu stāvokli mediķi raksturo kā ļoti smagu. Slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova norādīja, ka operācijas sākušās jau plkst.10 no rīta, taču pēc plkst.16 pēcpusdienā tās vēl nebija beigušās.

Operācijās iesaistītas vairākas ķirurgu un anesteziologu brigādes, piesaistīti ir urologi, mikroķirurgi un traumatologi-ortopēdi. Kā uzsver mediķi, notiek cīņa par cilvēku dzīvībām.

Lādiņš sprāgstot ir sadragājis cietušajiem gan kājas, gan rokas, vienam no cietušajiem smagi ir skarts vēdera dobums. Viņš jau slimnīcā tika ievests dziļā bezsamaņā.

(pievienotas pēdējās trīs rindkopas)



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas