Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Mežaparkā izcirtīs bīstamās papeles

Mežaparkā tiks izzāģētas bīstamās papeles, tāpēc būs nožogota teritorija darbu apkārtnē, informēja SIA Rīgas meži komunikācijas pārstāve Ieva Bērziņa.

Pēc papeļu nozāģēšanas plānota augsnes sagatavošana, lai 2024.gada pavasarī sadarbībā ar iedzīvotājiem iestādītu teritorijā "Mežaparkam" raksturīgās priedes.

Kopšanas darbi sāksies ar bīstamo papeļu nozāģēšanu starp Sarkandaugavas kapiem un dzelzceļu, bet pēc tam Mežaparkā. Tāpat tiks izvērtēti citi papeļu teritorijās augošie koki, un nepieciešamības gadījumā tie tiks nozāģēti, "lai ilgtermiņā veidotu veselīgu un stipru mežaudzi".

Izzāģējamie koki esot kritiskā stāvoklī un tie nav estētiski pievilcīgi. Šo koku vidējais vecums ir ap 65 gadiem. Papeles apdraud apmeklētāju drošību un iedzīvotāju īpašumu, vērtē "Rīgas meži" .

Pēc bīstamo papeļu nozāģēšanas plānots uzsākt meža kopšanu un ainavu veidošanu Mežaparka teritorijā starp veco slidotavu un Lielo bērnu rotaļu laukumu. "Rīgas meži" sola, ka šeit meža kopšana noritēs lēnāk un klusāk nekā sabiedrība ir to pieredzējusi citās mežsaimnieciskajās teritorijās. Turklāt darbi nenotiks putnu ligzdošanas laikā.

Mežaparka meža kopšanas un ainavu veidošanas darbi notiks atbilstoši lokālplānojumam, uzņēmuma "Meža apsaimniekošanas plānam" un šim meža masīvam izstrādātajam ainavu dizaina plānam. Tajā apvienots dabas, rekreācijas un ainavisko vērtību lokālais izvērtējums, tostarp ievērojot mežaudžu stāvokli, un tas paredz specifiskus, šīm teritorijām atbilstošus darbus.

Pagājušā gada beigās pētījumu centrs "SKDS" veica sabiedrības aptauju par plānotajiem meža kopšanas un ainavu veidošanas darbiem Mežaparka mežā. 78% aptaujāto atbalstīja Mežaparka kopšanu un ainavu veidošanu. Lielākoties respondenti vēlētos, lai izcērt slimos un bīstamos kokus.

"Rīgas mežu" aprūpētais Mežaparks ir teju 400 hektārus liels. Šis mežs ir īpašs, jo tajā ir bagāta ekosistēma, liela bioloģiskā daudzveidība. Turklāt šis ir pilsētas mežs. Tāpat šī ir viena no vietām Latvijā, kurā ir visaugstākais dižkoku - priežu, īpatsvars.

SIA "Rīgas meži" ir 2008.gadā dibināts pašvaldības uzņēmums. Tas apsaimnieko 62 000 hektāru meža, 399 hektārus Rīgas parku un apstādījumus, kā arī atbild par kultūras un atpūtas parku Mežaparks.

Uzņēmums 2021.gadā strādāja ar 17,567 miljonu eiro apgrozījumu un 9,031 miljona eiro peļņu, ieskaitot vērtību, kas veidojusies no bioloģisko aktīvu pārvērtēšanas. Savukārt peļņa 2021. gadā atbilstoši starptautiskajiem standartiem, bet neieskaitot bioloģisko aktīvu pārvērtēšanu, bija 1,1 miljons eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas