Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Miljoni pensionāru atlaidei sabiedriskajā transportā būs jāatrod nākamajam sasaukumam

Piešķirt pensionāriem līdz šim nebijušu atlaidi braukšanai pilsētas sabiedriskajā transportā Rīgas dome var atļauties, norāda mēra Jāņa Birka (TB/LNNK) preses sekretāre Kristīne Liepa. Pagaidām nav zināms, kur tiks ņemta nepieciešamā nauda, pie tā strādā finansisti. Taču pilnīgi skaidrs ir tas, ka budžetu grozīs nākamā dome, kurai tā jau izdevumus var nākties mazināt par 60 miljoniem latu. Šim sasaukumam šo darbu veikt traucē nevis vēlēšanu tuvums, bet valdības kavēšanās ar valsts budžeta grozījumiem, uzsver domnieki.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Rīgas dome ārkārtas sēdē atbalstīja apvienības Saskaņas centrs frakcijas vadītāja Mihaila Kameņecka priekšlikumu piešķirt braukšanas atlaidi 50% apmērā pilnīgi visiem nestrādājošajiem pensionāriem līdz 75 gadiem. Sākotnēji domnieki gan tikai vēlējās saglabāt atlaidi 50% apmērā tiem pensionāriem, kuriem agrāk pensija nepārsniedza 75% no iztikas minimuma, bet kuri pensijas paaugstināšanas dēļ bija zaudējuši šo atlaidi, taču negaidīti tika atbalstīts M.Kameņecka ierosinājums.

Atlaidi pensionāri varēs sākt izmantot no 1.jūnija. Pēc SIA Rīgas satiksme aprēķiniem, pēdējās izmaiņas varētu attiekties uz aptuveni

90 000 rīdzinieku. Pašvaldības budžetā šim mērķim būs nepieciešami 2,3 miljoni latu, prognozē domnieks Andrejs Požarnovs (TB/LNNK).

"Šis priekšlikums radās tikai tāpēc, ka tika sasaukta ārkārtas sēde," saka vicemērs Andris Ārgalis (TP). Arī citi domnieki, kas atbalstīja priekšlikumu, atzīst, ka tik sasteigts lēmums netiktu pieņemts, ja jautājums vispirms tiktu virzīts cauri komitejām. Skaidrojumu par ārkārtas sēdes sasaukšanu no A.Požarnova iegūt neizdevās, jo viņš neatbildēja uz telefona zvaniem, savukārt pēc K.Liepas teiktā rīkoties lika "izmisums un histērija no cilvēku puses".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas