Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Ministrija liek precizēt jauno atkritumu apsaimniekošanas kārtību

Lielākais atkritumu apsaimniekotājs SIA L&T, kas līdz šim asi iebildis pret domes ideju un tās realizācijas gadījumā solīja vērsties tiesā, gan ir apmierināts ar atzinumu. "VM minētās juridiskās nepilnības nav iespējams novērst, saglabājot domes ieceres," uzskata L&T valdes loceklis Reinis Ceplis un norāda, ka pašvaldībai nāksies no jaunajiem noteikumiem atteikties.
Vides ministrija (VM) nav izvirzījusi būtiskus iebildumus pret Rīgas domes sadzīves atkritumu apsaimniekošanas noteikumu projektu, kas ļautu pašvaldībai pārņemt savās rokās visu atkritumu saimniecību pilsētā. "Ir zināmas nepilnības, bet tādas konceptuālas likumu neatbilstības nav," saka VM atkritumu apsaimniekošanas nodaļas vadītāja Ilze Doniņa.

Diena jau rakstīja, ka dome vēlas pārņemt savās rokās iedzīvotāju maksājumu iekasēšanu par atkritumu izvešanu un likt viņiem norēķināties pēc faktiskā atkritumu daudzuma. Rīgu plānots sadalīt piecās zonās, kurās strādātu privātie operatori, kas samaksu par darbu saņemtu no pašvaldības pēc Getliņos nogādāto atkritumu daudzuma. Lai izsekotu atkritumu plūsmai, transports būtu jāaprīko ar pozicionēšanas un reģistrācijas iekārtām un konteineru parkam jāpāriet domes īpašumā. Jaunie noteikumi daudz neatšķiras no iepiekšējiem, kurus pirms diviem gadiem Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija atzina par prettiesiskiem.

I.Doniņa norāda, ka vairākas lietas, pret kurām bijuši iebildumi, dome ir labojusi, taču ne visas. Pēc domes vides komitejas vadītāja Daiņa Īvāna (LSDSP) teiktā, tiklīdz pašvaldība saņems atzinumu, tas tiks nodots juristiem, un, ja VM iebildes nebūs nozīmīgas, dome jaunos noteikumus varētu pieņemt mēneša laikā, un tad sūtīt VM un RAPLM atkārtotai izvērtēšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas